Hlavní obsah

Postup nemáme v rukách, ví Koller

PRAHA

Český útočník v barvách Borussie Dortmund Jan Koller přispěl ve středu jedním gólem k vítězství svého týmu nad Lokomotivem Moskva 3:0 v osmifinálové skupině Ligy mistrů. V této soutěži se trefil letos již posedmé, ale jak vyplynulo z telefonického rozhovoru po utkání, nijak nadšený ze situace ve skupině není.

Foto: ČTK

Jan Koller z Borussie Dortmund (vpravo) v hlavičkovém souboji se Bennettem Mngunim z Lokomotivu Moskva.

Článek

"Nemohu být, protože vítězstvím jsme jen splnili svoji povinnost naplno bodovat doma. Real Madrid také vyhrál a pořád má bod náskok. Postup tak nemáme v rukách. V posledním kole hrajeme v Miláně s AC a obhájce trofeje v Moskvě.

My musíme vyhrát, ale ani to nemusí stačit, když Madrid vyhraje v Moskvě. Pochybuji, že tak zkušený tým, který navíc disponuje nejkvalitnějším hráčským kádrem, si nechá postup ujít," tvrdil Koller o devítinásobném vítězi této nejcennější evropské klubové trofeje, jemuž dal ve vzájemných zápasech dvě branky.

První branka přinesla uklidnění

Zápas s Moskvou podle něj nebyl nijak jednoduchý. "Ale vletěli jsme na ně od začátku a brzy dali vedoucí gól. Ten nás uklidnil a zápas jsme kontrolovali. Moje trefa pak jen podtrhla náš cíl vyhrát bez komplikací a navíc jsme přidali ještě jednu.

Mému gólu předcházel centr Amorosa, který Ewerthon sklepl a já už jen usměrnil před gólmanem míč do sítě. Měl jsem ještě jednu šanci, ale míč se mi zapletl mezi nohy," popisoval své příležitosti dortmundský kanonýr.

Lokomotiv rozhodne

Týmu z Vestfálska stále chybí Tomáš Rosický. "Na naší hře je Tomášova neúčast skutečně znát. Od ligového zápasu se Schalke laboruje se zraněním svalu a nikdo netuší, kdy nastoupí. Lepší se to pomalu a nám jeho fotbalové myšlenky a perfektní přihrávky chybějí.

Musíme si s tím ale poradit. Příští úterý určitě budeme v Miláně bojovat o vítězství, i přes kvalitní defenzívu AC je tento tým porazitelný. Dál už se musejí snažit v Moskvě," je jasné před rozhodujícími zápasy osmifinále Ligy mistrů Janu Kollerovi, že boj Dortmundu s Realem Madrid o postup ze skupiny je teď hlavně v rukách moskevského Lokomotivu.

Reklama

Související témata: