Hlavní obsah

Nejlepší české biatlonistce Soukalové komplikuje přípravu na MS chřipka

Jilemnice

Zářící kometě letošní biatlonové sezóny Gabriele Soukalové se pořádně komplikuje příprava na vrchol roku. České reprezentantce hrozí, že závěrečnou přípravu před mistrovstvím světa v Novém Městě na Moravě začne s antibiotiky. Devátá žena průběžného pořadí Světového poháru v pondělí podstoupila vyšetření v Jilemnici a lékaři se snaží zahnat chřipku v raném stadiu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Biatlonistce Gabriele Soukalové se komplikuje příprava na vrchol sezóny.

Článek

"Pokud se podaří chřipku zastavit, měla by se Gabča vrátit snad ve středu večer za týmem do italského Ridnaun," řekl trenér žen Jindřich Šikola svazovému webu. V opačném případě nemine Soukalovou zřejmě opětovné užívání antibiotik, stejně jako o vánočních svátcích. "A to by samozřejmě její přípravu na světový šampionát hodně zkomplikovalo a náš tým oslabilo," uvědomuje si trenér.

Soukalová, která koncem minulého roku zazářila v Pokljuce, odkud si přivezla kompletní medailovou sbírku včetně premiérového vítězství v kariéře, nejela v neděli štafetu v Anterselvě. V pondělí dopoledne absolvovala vyšetření u lékaře Martina Koldovského. Podle serveru biathlon.cz má chřipku v raném stádiu. Dostala kalciovou injekci a podstoupila další nezbytnou léčbu, aby chřipka plně nepropukla.

Mistrovství světa na Vysočině začne 7. února smíšenou štafetou a oba české výběry se budou téměř dva týdny připravovat na šampionát ve vysokohorském prostředí. Ženy odjely do Itálie, muže čeká trénink ve slovinské Pokljuce. Do Nového Města se svěřenci trenéra mužů Ondřeje Rybáře a žen Šikoly přesunou v pondělí 4. února.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články