Hlavní obsah

Vítězi Evropského snowboardového festivalu Nečas a Pančochová

Klínovec

Úvodní závod domácí snowboardové série Freestyle Tour 2013 se odjel ve snowparku na Klínovci. Soutěže se zúčastnili kluci a holky v kategoriích junioři a dospělí v disciplíně Slopestyle měli na výběr ze dvou tratí, podle velikosti skoků a překážek, aby si každý závodník mohl vybrat a zajet co nejlepší jízdu dle svých schopností.

Foto: Přemysl Vida

Vítězové Nečas a Pančochová

Článek
Fotogalerie

Každý závodník měl celkem 3 jízdy a počítala se ta nejlepší. K tomu se do celkového hodnocení počítal čas z freestyle-crossové tratě, která obsahovala 4 klopenky a 3 skoky. „Byl to první závod nové snowboardové asociace Český snowboarding a bylo skvělé hned na začátku prověřit freestylové jezdce nejen z vlastních triků, ale i z techniky jízdy a zábavnou formou je motivovat ke zlepšení svých schopností," popisuje formát závodu trenér reprezentace Martin Černík.

Na startovním poli se mezi třicítkou závodníků objevili i znamé tváře z reprezentačního družstva, což byla inspirace pro lokální jezdce a juniory. Ženskou kategorii suveréně vyhrála naše nejlepší snowboardistka Šárka Pančochová, v mužích dominoval Jan Nečas.

Oba dva přiletěli na akci přímo z olympijské kvalifikace v ruském Soči. „Musím říct, že to byl fajn den v malém parku. Jela jsem domácí závod po několika letech a perfektně jsem si zajezdila. Bylo fajn vidět tolik mladých nadšených riderů a podpořit Český snowboarding. Už se nemůžu dočkat, až si v půlce března zajezdím s kámoškama z USA na světovém poháru ve Špindlu, který se pojede v rámci Snowjamu," hodnotí své pocity Šárka Pančochová. Juniorskou kategorii o věcné ceny od Swis‐shop.cz vyhrála Marie Kresingenrová a Adam Paulíček, o kterých v budoucnu ještě určitě uslyšíme.

Večer čekala na všechny afterpárty v Prima Cool party stanu na Božím Daru a neděle byla ve znamení foto session s Přemkem Vidou o věcné ceny. Během týdne proběhne soutěž na Facebooku o nejlepší fotku. Vyhlášení této soutěže proběhne na příších závodech. Mistrovství Republiky ve Slopestyle se koná 22. až 24. února ve Vítkovicích, kde se mimo jiné pojede i o startovní místa na největší snowboardovou akci u nás na Quiksilver Snowjam FIS světový pohár ve snowboardingu.

Registrace do dalších závodů a aktuální informace najdete na czechsnowboarding.cz

Výsledky Evropský snowboardový festival 2013:
Muži:
1. Jan Nečas
2. Matěj Novák
3. Michal Bíša
Ženy:
1. Šárka Pančochová
2. Klára Janíková
3. Tamara Podmolíková
Junioři:
1. Adam Paulíček
2. Jan Rovenský
3. Ladislav Hrstka
Juniorky:
1. Marie Kresingenrová
2. Anna Halašová
3. Bára Morysková

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.