Hlavní obsah

Vonnová po devíti měsících opět lyžuje

Sölden

Lindsey Vonnová se po devítiměsíční pauze a dvou operacích kolenech konečně poprvé postavila na lyže. Stav své operované nohy testovala od čtvrtka v rakouském Söldenu, kde koncem října začne nová sezóna Světového poháru. Jeho celková čtyřnásobná vítězka ale prohlásila, že návrat plánuje až na prosinec.

Foto: Sport.cz

Americká lyžařka Vonnová.

Článek

„Po dlouhých devíti měsících jsem zpátky na sněhu. Za to čekání to stálo. Mám z toho velmi dobré pocity," napsala devětadvacetiletá Američanka na sociálních sítích. Olympijská vítězka a bývalá mistryně světa absolvovala kvůli problémům s kolenem v minulé sezoně jen čtyři závody a musela vynechat hry v Soči.

Vábení příští olympiády 2018 v Koreji ji žene dál, tam chce zpátky dobýt titul ze sjezdu. Zaměří se už jen na rychlostní disciplíny, takže nebude moci konkurovat všestranným lyžařkám v boji o další křišťálový glóbus. Vrcholem sezony bude světový šampionát doma v Americe ve Vailu a Beaver Creeku v únoru.

První závody po vážném zranění absolvuje v oblíbeném kanadském středisku Lake Louise, kde jsou od 5. do 7. prosince na programu dva sjezdy a jedno super-G. "Do té doby budu mít dost času, nechci se stresovat," dodala lyžařka, která po první operaci v prosinci návrat uspěchala.

Už letos v zimě se může stát novou rekordmankou v počtu vítězství ve SP. Pokud vyhraje tři závody, vyrovná se rakouské legendě Annemarii Moserové-Pröllové.

Reklama