Hlavní obsah

Nesmím být nenasytná, tvrdí letos nejlepší česká biatlonistka Vítková

Östersund/Praha

Popáté v kariéře stála při Světovém poháru na stupních vítězů. K sobotnímu stříbru na 7,5 km přidala Veronika Vítková o den později v Östersundu 7. místo ze stíhačky. „Nádhera. Takhle krásně jsem si začátek sezóny nepředstavovala,“ říká česká biatlonistka.

Foto: Marcus Ericsson, ČTK/AP

Biatlonistky zleva Veronika Vítková, vítězka Tiril Eckhoffová z Norska a Finka Kaisa Mäkäräinenová po sobotním sprintu ve švédském Östersundu.

Článek

Berete skvělé víkendové výsledky jako dárek k úterním 26. narozeninám?

Možná jo, sama jsem si nadělila. Ale děsně to na hluboké trati bolelo, ve sjezdech nebylo kde si odpočinout. Naštěstí jsem už od léta zvyklá, že pořád jen dřeme, tak už i něco vydržím.

Základem pro stříbro ze sprintu byla čistá střelba, že?

Hlavně při ležce se mi ulevilo, že všech pět terčů spadlo. Bezchybná střelba je u mě vždycky vzpruhou pro sebevědomí, s nulou se i nějak víc zmáčknu. Ani nevím, kde se to ve mně vzalo.

Nakonec se pět nejlepších v cíli vešlo do deseti vteřin. Věděla jste, že je to tak těsné?

Na mezičasech mi hlásili, že kilometr před koncem ještě vedu, ale ke konci už jsem fakt moc čerstvá nebyla a spousta holek mě stahovala. Naštěstí to vyšlo jen Eckhoffové. Byla z toho pro mě hodně dobrá pozice i do stíhačky, jenže po třetí střelbě jsem musela na tři trestná kola.

Na střelnici vás ničil točící se vítr?

Krize na mě dosedla ještě dřív, než jsem přijela na střelnici na stojku. V tom větru a při té únavě jsem vůbec neměla sílu udržet pušku a zamířit, rány mi lítaly všude kolem.

Štve hodně ztracená šance na další stupně vítězů?

Nesmím být nenasytná, už tak je laťka dost vysoko. Jsem moc ráda, jak mi to i přes bolest a krize na trati jde. Snad je znát, co jsem během letní přípravy odvedla. Jen to chce ještě trochu srovnat do stabilní podoby střelbu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.