Hlavní obsah

Kvůli dopingové aféře odstoupil viceprezident IBU Taschler

Hochfilzen

Kvůli dopingovým obviněním odstoupil až do vyšetření případu z funkce viceprezident Mezinárodní biatlonové unie (IBU) Gottlieb Taschler. Italský funkcionář je podle médií podezřelý z toho, že svému synovi Danielovi pomáhal získávat zakázané látky od nechvalně známého lékaře Michela Ferrariho.

Foto: Robert Henriksson, ČTK/AP

Světový pohár biatlonistů, ilustrační foto.

Článek

„Abych ochránil biatlonový sport a IBU, vzdávám se dočasně všech funkcí v IBU. Je to mé osobní rozhodnutí. Zůstane v planosti do té doby, než se tato vážná obvinění ukážou jako nepravdivá," uvedl v dnešním prohlášení Taschler. Dodal, že hodlá plně spolupracovat s vyšetřovateli.

Obvinění vychází ze spisu státního zastupitelství v Padově, jehož části zveřejnil ve středu italský deník Gazzetta dello Sport. Z nich údajně vyplývá, že třiapadesátiletý Tashler seznámil s Ferrarim svého syna Daniela, jenž je členem širší italské biatlonové reprezentace. Ten se pak od roku 2010 několikrát s lékařem přezdívaným „doktor EPO" setkal.

Taschler starší se brání, že v případě jeho syna šlo o medicínskou záležitost, nikoli o dopingovou. „Byl jsem šokován zprávami médií, že jsem pomáhal získávat zakázané látky pro svého syna Daniela. Tohle zkrátka není pravda," uvedl muž, jenž je mimo jiné šéfem organizačního výboru Světového poháru v Anterselvě.

Reklama