Hlavní obsah

V kvalifikaci Světového poháru skokanů na lyžích ve Wisle uspěl jen Hlava

Pouze Lukáš Hlava uspěl z českých skokanů na lyžích v dnešní kvalifikaci Světového poháru ve Wisle a ve večerním závodu doplní Romana Koudelku, který měl na základě umístění v průběžném pořadí SP start v úvodním kole jistý. Antonín Hájek ani Jan Matura do závodu, který v Polsku začne v 17:30, nepostoupili.

Foto: Kerstin Joensson, ČTK/AP

Roman Koudelka předvedl v kvalifikaci skok dlouhý 111,5 metru.

Článek

Hlava skočil v kvalifikaci 117,5 metru a obsadil 34. místo. Matura byl se skokem dlouhým 105 metrů 52., hned za ním skončil Hájek, který doletěl na 101,5 metru. Koudelka, jenž si můstek rovněž vyzkoušel, předvedl 111,5 metru.

Kvalifikaci k radosti polských fanoušků ovládli domácí skokané, vyhrál Maciej Kot před Piotrem Žylou. Oba překonali hranici 130 metrů. Nejdelší skok dne předvedl norský mistr světa Anders Bardal, který přistál na značce 140 metrů, dopad ale neustál a při pádu si zlomil zápěstí. Jak dlouho bude v seriálu chybět, zatím není jasné.

"Je to k vzteku, ale mohlo to dopadnout ještě hůř," řekl Bardal, šampión z roku 2013 ze středního můstku a majitel bronzu z olympiády v Soči. Z Polska se třináctý skokan průběžného pořadí Světového poháru vydal domů, aby se s levým zápěstím podrobil dalšímu vyšetření.

Reklama