Hlavní obsah

Nejemotivnější medaile, přiznala Strachová. Za odměnu si pořídí jezdecké boty

Praha

Dlouhou cestu z USA a ještě mnohem delší a náročnější životní pouť za svou pátou velkou medailí má za sebou slalomářka Šárka Strachová. Z amerického Beaver Creeku si přivezla světový bronz, nejemotivnější kov ze své bohaté sbírky.

Šárka Strachová po návratu z mistrovství světa.Video: Sport.cz

 
Článek

Jaké byly hodiny od sobotního zisku bronzu?

Psychicky i fyzicky náročné. Na hotel jsme se po závodě dostali v pět, následovalo vyhlášení, které skončilo v půl deváté, a i když jsem byla unavená, bylo třeba medaili oslavit. Druhý den ráno následovalo balení a odjezd do Denveru, jedno letadlo nám uletělo, domů jsme se dostali v pondělí večer.

Kde vám uletělo letadlo?

V Londýně. V Denveru hustě sněžilo a v Londýně bylo vytížené letiště, tak jsme museli udělat dvě kolečka, než jsme dostali povolení přistát. Nastal stres, že nestihneme let do Prahy, snažili jsme se domluvit, jestli by to ještě nešlo stihnout, ale bohužel se nepodařilo. Naštěstí nám rezervovali místa do dalšího letu.

Byla to vaše nejtěžší medaile?

Já bych je strašně nerada srovnávala. Každá je jedinečná, ale tu poslední jsem si nejvíc užila, byla určitě nejemotivnější.

Ocenily váš velký návrat po vážných zdravotních potížích i soupeřky?

Nejen soupeřky, i trenéři. Klaus (kouč Mayrhofer) říkal, že bylo úžasné, jak měli všichni ohromnou radost, když bylo jasné, že mám medaili. Klaus i Gary (servisman Stocker) byli dojatí, strašně si to užívali. Oslavili to za celý tým, už na večeři po vyhlášení dorazili unavení a to oslava teprve začínala. (úsměv)

Už tušíte, jak bude vypadat plánovaná oslava po sezóně?

Pamatuju si, že jsme dělali oslavu po sezóně s olympiádou ve Vancouveru v roce 2010, ta letošní by zasloužila něco podobného. Asi to spojíme s premiérou dokumentu, který se o mně točí.

Jak se za světový bronz plánujete odměnit?

Říkala jsem si, že když získám medaili, koupila bych si hezké jezdecké boty. Tak si asi udělám radost. (úsměv)

Z osmi světových šampionátů máte čtyři medaile, což je obdivuhodná bilance. Čím to, že ze sebe dokážete dostat to nejlepší v klíčových závodech?

Na to neumím odpovědět. Psychickou odolnost jsem vždy dokázala využít, ale musí jít ruku v ruce s technikou a dobrým pocitem na lyžích. Poslední dva šampionáty se to nesešlo, teď jsem ráda, že jsem to v Beaver Creeku zvládla, spojil se dobrý pocit, technika i materiál s tím, že když jsem na tom dobře po prvním kole, dovedu zůstat v klidu.

Po minulé olympijské sezóně váš přepadly i myšlenky na konec kariéry. Co bylo klíčové, že jste se rozhodla pokračovat?

Vnitřní pocit, že by mi bylo líto, pokud bych to nezkusila dál. Také úžasná podpora od manžela, že bych měla pokračovat, a jsem hrozně ráda, že jsme se tak rozhodli. Protože tohle byly okamžiky, které se nezapomínají.

Nenarušuje to vaše plány na tři děti, o nichž jste v jednom z dřívějších rozhovorů mluvila?

Nenarušuje, jen posouvá. (úsměv) Byla by škoda končit, když se mi začalo opět dařit. Ještě nemám pocit, že chci otevřít novou kapitolu. Určitě chci pokračovat, příští sezóna je jasná, další se světovým šampionátem ve Svatém Mořici je určitě otevřená.

Strachové medaile
MS Santa Caterina 2005bronz
MS Aare 2007zlato
MS Val d´Isere 2009stříbro
ZOH Vancouver 2010bronz

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články