Hlavní obsah

FIS potvrdila Liberci termín MS v klasickém lyžování

LIBEREC

Předsednictvo Mezinárodní lyžařské federace na svém pondělním zasedání ve švýcarském Oberhofenu oficiálně schválilo Liberci termín konání mistrovství světa v klasickém lyžování. Světový šampionát skokanů, běžců a sdruženářů se na severu Čech uskuteční od 18. února do 1. března 2009.

Foto: Sport.cz

Český skokan na lyžích Jakub Janda

Článek

Mezinárodní federace potvrdila termín, který navrhl organizační výbor libereckého mistrovství. Generální sekretářka FIS Sarah Lewisová pořadatele již při zářijové inspekci v Liberci ujistila, že termín odpovídá představám federace.

"Druhá polovina února bývá vyhrazena klasikům, neboť dva týdny předtím zahajuje světový šampionát sjezdařů," řekla tehdy Kateřina Nyčová, generální sekretářka organizačního výboru.

V nadcházející sezóně se v Liberci neuskuteční žádný Světový pohár, jelikož začaly práce na rekonstrukci skokanského areálu na Ještědu a vybudování běžeckých tratí ve Vesci. V plánu je v roce 2007 Světový pohár v běhu na lyžích, o rok později by se měly v Liberci konat testovací závody ve všech disciplínách.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.