Hlavní obsah

Záhrobská pojede čtvrteční slalom bez zábran

ŠPINDLERŮV MLÝN

S číslem pět na hrudi se spustí Šárka Záhrobská mezi les branek čtvrtečního slalomu Světového poháru ve Špindlerově Mlýně. Bronzová medailistka v této disciplíně z mistrovství světa pětku získala na večerním losování. Dvacetiletá Záhrobská se dostala na podium předposlední z elitní sedmičky světových slalomářek, které si mezi sebou losují nejlepší čísla.

Článek

"Je mi celkem jedno, jestli pojedu první, čtvrtá nebo sedmá. Pětku beru, je tak akorát," řekla Záhrobská. V obřím slalomu dnes skončila sedmadvacátá a byla spokojena jen napůl. "Ani nevím, co mám od slalomu očekávat. Šárka se nemůže plně koncentrovat, v tom je závodění doma obtížné. Přesto se chceme dostat do desítky, snad se nám to podaří," doufal její otec Petr Záhrobský.

Jediný slalom sezony SP se zatím jel v americkém Aspenu. Vyhrála Švédka Anja Pärsonová před Chorvatkou Janicou Kosteličovou a souboj těchto dvou es se očekává i ve Špindlerově Mlýně. "Bude to těžké, ale chci být zase vysoko. Šance jsou padesát na padesát," tvrdila Kosteličová, vítězka dnešního obřího slalomu.

Kopec dobře zná

Chorvatka odstartuje do slalomu jako první a nastaví laťku pro své soupeřky. "Jednička nemusí být vždycky výhodou. S pětkou se můžu podívat, kde je jaký problém a jak ho řešit," řekla Záhrobská, která dojela v Aspenu třiadvacátá a fanoušci při losování doufali, že doma se ukáže v lepším světle.

Podle Záhrobské bude slalom na černé sjezdovce jeden z těch těžších ve Světovém poháru. "Je tam dlouhý prudký úsek, ale důležitý bude přechod do roviny. Tím, že ten kopec znám, tak pojedu bez zábran," řekla Záhrobská. "Slalom je ale disciplína, kde se dá v padesáti z šedesáti branek vypadnout," dodala.

O postup do bodované třicítky se se Záhrobskou pokusí Petra Zakouřilová (startovní číslo 47), Lucie Hrstková (58), Eva Kurfürstová (59), Michaela Smutná (66) a Lucie Ziková (72).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.