Hlavní obsah

Starší, ale chytřejší. Lyžařská kráska Vonnová trhá další rekordy

Praha

V cíli víkendového dvoukolového sjezdu v Altenmarktu-Zauchenseeg měla Lindsey Vonnová výjimečnou gratulantku. Popřát jí přišla Rakušanka Annemarie Moserová-Pröllová, jíž Američanka právě dohnala v počtu triumfů ve sjezdech Světového poháru.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Lindsey Vonnová (vpravo) v družném rozhovoru s Annemarie Moserovou-Pröllovou, jejíž rekord v počtu vítězství ve sjezdech SP právě vyrovnala.

Článek

Americká kráska dosáhla šestatřicátým triumfem na další metu. „Další závod, další vítězství,“ napsala na svůj twitter. „Annemarie byla strašně milá, moc pro mě znamená, že tu byla. Je opravdovou legendou našeho sportu,“ poznamenala.

Celkem už má Vonnová na kontě 73 vítězných závodů, žádná žena jich nemá víc. Jen Švéd Ingemar Stenmark stál na nejvyšším stupínku šestaosmdesátkrát, což ale pro jednatřicetiletou Vonnovou při její formě není zdaleka nedostižný milník.

Dokázala se vrátit

Sbírka vítězství mohla početnější už nyní, těžké zranění kolene z mistrovství světa 2013 a následná rekonvalescence ji vyřadily z celé následující sezóny včetně olympiády v Soči.

Dlouhou cestu k návratu ale zvládla bravurně. Už zase dominuje, ve sjezdových disciplínách mají soupeřky šanci jen, když udělá chybu. Vyhrála poslední čtyři sjezdy i super-G, které dokončila.

„Jestli jsem teď v nejlepší formě kariéry? Určitě jsem psychicky silnější,“ srovnávala s obdobím před zraněním. „Jediný rozdíl je, že jsem teď trochu starší a o něco chytřejší. Pořád je smutné, když si vzpomenu na to zranění, ale od té doby jsme se hodně naučila,“ citovala Vonnovou agentura AP.

Jak sbírá triumfy ve Světovém poháru
Sjezd36 (2004-2016)
Super-G26 (2006-2016)
Obří slalom4 (2012-2015)
Slalom2 (2008-2009)
Kombinace5 (2007-2012)

Reklama