Hlavní obsah

Lyžařská legenda Miller plánuje návrat, nejdřív ale musí vyhrát soud

Praha

Pokud všechno dobře dopadne, dočkáme se v lednu příštího roku jednoho velkého návratu. Na svah se po dvou letech opět chystá lyžařská legenda Bode Miller. Devětatřicetiletý Američan už pilně trénuje, ale než začne závodit, musí vyhrát soud.

Foto: Profimedia.cz

Americký lyžař Bode Miller

Článek

„Není žádné tajemství, že se Bode Miller chce postavit na start ve švýcarském Wengenu a rakouském Kitzbühelu,“ uvedl na stránkách orf.at Patrick Riml, šéf amerického alpského lyžování. „Bode je dobře fyzicky připraven a rád by napravil to, že ještě nikdy nevyhrál slavný sjezd v Kitzbühelu,“ dodal Riml s tím, že legendární lyžař tvrdě trénuje. Přípravu přerušil akorát na chvíli, v době, kdy se mu narodilo čtvrté dítě.

V létě byl na soustředění v Chile a poté zamířil trénovat do Copper Mountain v Coloradu. V prosinci se držitel dvou velkých křišťálových glóbů chystá do Itálie na testování lyží Bomber, které sám pomáhal navrhnout. A právě tyto lyže by olympijskému vítězi z Vancouveru mohly plánovaný návrat pokazit.

Fenomenální Američan se totiž soudí s firmou Head, kterou doposud propagoval. Na jejich lyžích už nechce jezdit. Jenže loni se společností podepsal dohodu, že v nadcházejících dvou letech bude používat pouze jejich materiál. A problém byl na světě. „Věřím, že se Bode s šéfem Headu Johanem Eliaschem dohodne a všechno se vysvětlí,“ přeje si Riml.

Držitel šesti olympijských medailí se k závodění vracel již několikrát. Naposledy loni v únoru na mistrovství světa v americkém Beaver Creeaku. V superobřím slalomu však Miller upadl a musel s dírou v noze na operaci. Od té doby nezávodil a věnoval se rodině. Uvidíme, zda se mu comeback tentokrát povede.

Reklama