Hlavní obsah

San Antonio po třinácti zápasech prohrálo s Milwaukee

NEW YORK

Vítězná série basketbalistů San Antonia po třinácti zápasech skončila. Ve čtvrtečním utkání zámořské NBA Spurs překvapivě nestačili na Milwaukee, které doma pod vedením nového kouče Larryho Krystkowiaka vyhrálo 101:90.

Článek

Krystkowiak nebyl překvapený z toho, co jeho tým na palubovce předváděl. "Čekal jsem, že budou hrát s nasazením," řekl trenér, který ve středu povýšil z funkce asistenta.

Jeho protějšek na lavičce Spurs Gregg Popovich přitom své svěřence varoval, že outsider s novým trenérem může hodně zlobit. Jeho burcující slova se však minula účinkem, hostující hvězdy Tony Parker, Tim Ducan a Manu Ginobili tentokrát předvedly špatný výkon. "Jsou to jenom lidé, může se to přihodit. Ale víc mi vadí nedostatek agresivity na obou stranách hřiště," řekl po nečekané porážce.

Lídři San Antonia si sami sypali popel na hlavu. "Vůbec jsem nehrál dobře. V sobotu proti Bostonu se pokusím, aby to bylo lepší," řekl střelec patnácti bodů Parker, který v závěrečné čtvrtině odehrál jen šest minut. "Je to naše vina. Musíme hrát dobře, a to jsme neudělali," komentoval výkon týmu Duncan. "Hráli jsme strašně," dodal Ginobili.

Lakers prodloužili sérii porážek na sedm

Už posedmé za sebou prohráli ve čtvrtek basketbalisté Los Angeles Lakers, kteří tentokrát neuspěli proti Denveru. Na palubovce Nuggets domácím podlehli vysoko 86:113. Kouč Lakers Phil Jackson nikdy ve své trenérské kariéře nezažil delší sérii porážek. Kalifornský tým držel až do hlavní přestávky vyrovnané skóre, ale nakonec prohrál třináctý z posledních šestnácti zápasů.

Nejlepším střelcem Denveru byl s devětadvaceti body Litevec Linas Kleiza, který předvedl nejlepší výkon v kariéře. V základní pětce přitom dvaadvacetileté křídlo chybělo. "Je skvělé, že máte hráče, který přijde z lavičky a předvádí to co on. Nikdy se nestaral o to, jestli nastupuje v základu nebo něco podobného. Když přijde jeho šance, je vždycky připravený," složil spoluhráči poklonu Allen Iverson.

Samotný Kleiza ze svého výkonu nedělal velkou vědu. "Byl to prostě jeden z těch zápasů, kdy tam střely padají. Melo (Anthony) a Iverson odvedli skvělou práci tím, že mi přihrávali," vrátil poklonu svým slavnějším kolegům.

Výsledky:
New Jersey - Miami 86:93, Denver - LA Lakers 113:86, Milwaukee - San Antonio 101:90.

Reklama