Hlavní obsah

Házenkář Jícha přestupuje do THW Kiel

Kiel

Česká reprezentační spojka Filip Jícha přestupuje v rámci německé bundesligy z TBV Lemgo do nejlepšího německého klubového týmu THW Kiel. Přestup může být pro pětadvacetiletého Jíchu vrcholem jeho dosavadní kariéry. Samotný klub si od tohoto kroku hodně slibuje a Jícha zde nechce zklamat.

Článek

Český házenkář Filip Jícha bude hrát za nejlepší bundesligový tým a vítěze Ligy mistrů THW Kiel přece jen už od následující sezóny. Jeho dosavadní zaměstnavatel TBV Lemgo nakonec přistoupil na podmínky a k přestupu, který byl podle dřívější dohody klubů naplánován až na příští léto, svolil už s ročním předstihem.

"Moje pozice tam bude trochu jiná než v Lemgu, ale jejich styl hry, založený na individuálních dovednostech a rychlosti, by mně mohl sedět. Můj přestup do Kielu provází dost velké očekávání a nechci zklamat klub, který touží po dalších úspěších, ale ani sám sebe," řekla pro Právo česká reprezentační spojka.

Angažmá v severoněmeckém Kielu je momentálně jedním z vrcholů házenkářských možností. Multinárodnostní celek s řadou švédských reprezentantů nebo francouzskou spojkou Karabaticem letos vyhrál všechny dostupné trofeje; domácí ligovou soutěž, Německý pohár i Ligu mistrů.

Pětadvacetiletý odchovanec Starého Plzence přechází na své páté zahraniční angažmá. Před příchodem do Lemga působil ve švýcarském St. Gallenu, předtím strávil několik měsíců u Perského zálivu v saúdskoarabském klubu Al Ahlí Jeddah a katarském Al Ahlí Sport Club Qatar.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.