Hlavní obsah

Jacksonová vyrovnala rekord WNBA, nastřílela 47 bodů

NEW YORK

Australská hvězda zámořské basketbalové ligy WNBA Lauren Jacksonová nastřílela v úterním zápase proti Washingtonu životních 47 bodů, přesto famózní výkon šestadvacetileté pivotky nevedl k vítězství. Seattle prohrál v americké metropoli po prodloužení 96:97.

Článek

"Kdybychom vyhrály, tak bych asi byla někde venku do šesti do rána a slavila. Takhle ale jdu rovnou domů," uvedla sklíčená Australanka, jež přidala i 14 doskoků.

Ve WNBA teprve popáté v historii padla hranice 40 bodů v podání jedné hráčky. Jacksonová vyrovnala loňské maximum excelentní střelkyně Phoenixu Diany Taurasiové, jež na to tehdy měla k dispozici hned tři prodloužení nakonec vítězného zápasu proti Houstonu (111:110).

Nejlepší střelecký večer v kariéře si prožila i brněnská opora z minulé sezóny Deanna Nolanová, jež 36 body přivedla Detroit k vítězství 92:88 nad Connecticutem. Zatímco nejlepší tým ligy vyhrál už posedmé za sebou, soupeři skončila šestizápasová vítězná série.

Výsledky:
Washington - Seattle 97:96 po prodl., Indiana - San Antonio 63:71 po prodl., Connecticut - Detroit 88:92, Sacramento - Los Angeles 67:59.

Reklama