Hlavní obsah

Slovensko - ČR 24:21 Házenkáři prohráli v přípravě o tři branky

Považská Bystrica

Čeští házenkáři prohráli v přípravě před lednovým mistrovstvím Evropy v Považské Bystrici se Slovenskem 21:24. V neděli se od 16:00 hraje odveta v Zubří. Osmi brankami se blýskl nejlepší střelec minulého evropského šampionátu Ondřej Zdráhala, jenž kvůli zdravotním potížím chyběl v říjnu na předchozím reprezentačním srazu.

Článek

České mužstvo vedl pouze Jan Filip, jeho trenérský kolega Daniel Kubeš na lavičce z rodinných důvodů chyběl. Filip zatím neměl k dispozici většinu krajánků z německé ligy, kteří se do přípravy zapojí až na začátku ledna.

"Byly tam věci, které byly dobré, které bychom takto hrát chtěli, ale nebylo jich tolik. Pak byly věci, které se nepovedly. Měli jsme problémy v postupném útoku, na tom musíme zapracovat. Obrana byla v prvním poločase dobrá, v druhé půli výrazně horší. Určitě u nás nebyla dobrá procentuální úspěšnost střelby, oba slovenští brankáři dnes zachytali výborně," řekl na svazovém webu trenér brankářů Miloš Slabý.

Domácí reprezentanti poprvé skórovali až v šesté minutě, záhy prohrávali 2:6, přesto dokázali se soupeřem srovnat krok. Českým střelcům se postupem času přestalo dařit, na druhé straně se ale činil brankář Martin Galia, a tak v poločase byl stav pouze 9:8.

Po změně stran Slovákům vycházely rychlé protiútoky a udržovali si těsný náskok. Rozdíl ve skóre postupně zvýšili až na tři branky a český tým už v závěru dotahoval marně.

"Nepřistoupili jsme k zápasu špatně, ale neplnili jsme taktické pokyny, které jsme dostali. V každém poločase jsme hráli dobře - v prvním patnáct minut, ve druhém třeba v úseku od desáté do dvacáté minuty. Výsledek odpovídá tomu, co jsme předvedli," uznal Zdráhala. "Chyběl nám drajv, který nás jindy zdobí. Nebylo to tak, že by nás Slováci přehrávali, ale trestali nás za naše vlastní chyby," dodal autor pěti branek Matěj Klíma.

Konečnou nominaci na Euro trenéři oznámí po dvou přípravných utkáních v Maďarsku. Házenkáři budou na šampionátu, který se bude hrát v Rakousku, Švédsku a Norsku, obhajovat nečekané šesté místo z minulého mistrovství. Reprezentanti se v základní skupině představí ve Vídni a od 10. do 14. ledna se utkají s domácím výběrem, Severní Makedonií a Ukrajinou.

Přípravné utkání házenkářů v Považské Bystrici:
Slovensko - ČR 24:21 (9:8)
Sestava a branky ČR: Galia, Mizera - Hrstka 1, Jurka 3, Kašpárek 1, Číp 1, Šlachta, Zdráhala 8/3, Klíma 5, Patzel, Solák, Užek, Mubenzem 1, Zbránek, Zeman 1, Fulnek, Mojžíš
Nejvíce branek Slovenska: Hruščák a Urban po 4, Potisk, Briatka a Péchy po 3. Rozhodčí: Baďura, Ondogrecula (oba SR). Vyloučení: 5:5. ČK: Žernovič (SR). Diváci: 1200

Reklama

Související témata: