Hlavní obsah

Basketbalista Houston se po dvou letech vrací do NBA

NEW YORK

Allan Houston, jeden z nejlepších střelců trojek v historii NBA, se po dvouleté pauze vrací k basketbalu. Nyní šestatřicetiletý hráč naváže po dlouhodobém zranění kolena v kariéře tam, kde v ní skončil - v dresu New York Knicks.

Článek

Houstona donutily bolesti v koleně v říjnu 2005 s basketbalem skončit, v létě se však objevily zprávy, že znovu trénuje, a ve středu Knicks oznámili, že se svou bývalou hvězdou podepsali novou smlouvu. "Uplynulý rok a půl jsem tvrdě trénoval, abych se mohl vrátit do NBA," uvedl Houston na oficiálních internetových stránkách Knicks.

Rodák z Louisville hrál v Madison Square Garden od roku 1996 a posledních šest sezón byl kapitánem týmu. Jeho 11 165 bodů v základní části z něj dělá čtvrtého nejlepšího střelce klubové historie, 1305 trojek zase 11. nejlepšího hráče v této činnosti v dějinách soutěže.

Vedení Knicks dosud neoznámilo, za jakých finančních podmínek se s Houstonem dohodlo. Jisté však je, že se rozhodně nebude jednat o tak lukrativní kontrakt, jaký mu letos vypršel. Ačkoli totiž olympijský vítěz ze Sydney 2000 v minulé sezóně NBA nehrál, byl s gáží 20,7 miliónu dolarů jejím druhým nejlépe placeným hráčem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.