Hlavní obsah

Volejbalový svaz se dohodl na pořádání Final Four Ligy mistrů

PRAHA

Volejbalová Liga mistrů vyvrcholí na jaře roku 2009 s největší pravděpodobností v Praze. Český svaz se dohodl na všech podmínkách s Evropskou volejbalovou konfederací (CEV) a ve čtvrtek na tiskové konferenci dohodu stvrdí obě strany podpisem příslušných smluv. ČTK to dnes řekl svazový šéf Antonín Lébl.

Článek

"Zbývalo dořešit několik drobností, což se povedlo. Na všech podmínkách jsme se dohodli a pokud se nestane nic mimořádného, ve čtvrtek podepíšeme smlouvu," řekl Lébl. Final Four nejlepší evropské klubové soutěže má předběžný termín 3. až 5. dubna 2009 a konat se bude v Sazka Areně, která pojme bezmála 17 tisíc fanoušků.

Česká republika se během roku a půl stane dějištěm dvou světových volejbalových akcí. Příští rok začátkem května se v Praze představí nejlepší hráči na písku, přičemž zastávkou Světového okruhu kategorie Open bude zřejmě Štvanice.

O necelý rok později mohou fanoušci vidět špičkový mužský volejbal v hale. Podle dosavadní praxe sice byl organizátorem závěrečného turnaje Ligy mistrů vždy jeden ze čtyř účastníků, to se však od příští sezony změní. Pořadatelem bude Praha, i když účast českého týmu se v bojích o medaile nedá očekávat.

"Byli jsme iniciátory této změny, naše diplomatická práce trvala dva roky," prohlásil Lébl. Za CEV dorazí příští týden na tiskovou konferenci její předseda André Meyer.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.