Hlavní obsah

LeBron James pomohl basketbalistům Clevelandu k výhře 45 body

NEW YORK

Hvězdný basketbalista LeBron James ve středečním utkání NBA znovu dokázal, proč vévodí střeleckým tabulkám zámořské ligy. Dvaadvacetiletý hráč pomohl Clevelandu k vítězství 97:86 na palubovce Minnesoty 45 body, přičemž přes čtyřicetibodovou hranici se přehoupl podruhé z posledních tří zápasů.

Článek

"Nevím, jak vydrží stále dělat to, co dělá. Jsem vyčerpaný jen z toho, že ho pozoruju," vysekl poklonu Jamesovi trenér Mike Brown. Jeho hvězda má za sebou skvělou čtyřzápasovou sérii, v níž zaznamenala průměr na zápas 39,5 bodu, 9,5 doskoku a 9,5 asistence.

Ve středu se podařilo konečně zbavit černé série Atlantě, jež ukončila sedmnáctizápasovou neúspěšnou šňůru na hřištích soupeřů. Hawks vyhráli 82:79 v Miami a připsali si první vítězství venku od Valentýna, tedy od 14. února.

Nejlepším týmem NBA zůstává Boston, který vylepšil svou sezonní bilanci na 9:1 díky výhře 105:82 nad Golden State. Podobně úspěšní jsou také obhájci titulu ze San Antonia, kteří si připsali desátou výhru z dvanácti zápasů díky úspěchu 128:110 nad Orlandem.

Naopak z těžké krize se stále nemohou dostat newyorští Knicks, již prohráli poosmé za sebou. Mračna nad koučem Isiahem Thomasem se ve středu ještě více zatáhla po porážce 86:98 od Detroitu.

Reklama