Hlavní obsah

Házenkář Šetlík se po pěti letech vrací do reprezentace

PRAHA

Po pětileté přestávce se do házenkářské reprezentace vrací Martin Šetlík, jeden z nejlepších českých hráčů přelomu století. Obnovenou premiéru si odbude na Vánočním turnaji na Slovensku od 20. do 22. prosince a především touží startovat na lednovém evropském šampionátu v Norsku.

Článek

Osmatřicetiletý pivot poprvé reprezentoval již v roce 1988 ještě tehdejší Československo a dres národního mužstva naposledy oblékl na ME 2002 ve Švédsku. Poté se rozhodl věnovat jen klubovým povinnostem v německé bundeslize. Před začátkem letošní sezony se vrátil z nižší německé soutěže do svého mateřského klubu Lokomotiva Plzeň.

V české extralize patří Šetlík k nejlepším hráčům a kouč Pavel Pauza v něm našel náhradu za Davida Juříčka, která se rozhodl pro roční přestávku v reprezentaci. "Náš nejlepší pivot Juříček nám z rodinných důvodů bude rok chybět a potřebovali jsme alternaci k Hrubému. Šetlík je ideální typ," řekl ČTK Pauza.

Pozvánku do reprezentace po absenci Juříčka čekal

"Nevracím se do reprezentace kvůli Vánočnímu turnaji. Cílem je zahrát si na evropském šampionátu v Norsku," uvedl Šetlík, kterého Pauzův zájem ani moc nepřekvapil. "Věděl jsem o absenci Juříčka, a tak jsem očekával, že bych mohl být pozván. Ale když jsem se vracel do české ligy, tak mě tato myšlenka ani nenapadla," řekl Šetlík, jenž s o rok starším Pauzou v minulosti hrál v Plzni i reprezentaci.

"Za léta, co jsme spolu hrávali, vím, že je to obrovský profesionál, který byl vždycky výborně připravený. Jsem rád, že ten návrat chce zkusit, protože svými zkušenostmi může týmu hodně pomoci, i když není nutné, aby byl na hřišti celý zápas," prohlásil Pauza.

Šetlík se na zápasy s národním týmem těší. "Mám za sebou patnáct let v reprezentaci a i když jsem teď měl delší přestávku, věřím, že můžu pomoci. Je to pravděpodobně moje poslední sezóna, tak bych si ji chtěl užít," řekl Šetlík, který si zahrál již na olympijských hrách 1992 v Barceloně. V reprezentaci nastoupil k 235 zápasům, hrál na pěti světových a dvou evropských šampionátech.

Reklama