Hlavní obsah

Basketbalistky Trutnova podlehly v Evropském poháru Györu a končí

TRUTNOV

Ani pošesté se nepodařilo basketbalistkám Kary Trutnov postoupit ze základní skupiny evropských pohárů. O jejich pokračujícím prokletí ve čtvrtek rozhodla domácí porážka 62:66 s maďarským celkem Seat Foton Györ v posledním kole základní skupiny G Evropského poháru.

Článek

Soupeř oplatil Trutnovu porážku z Maďarska, ale v tabulce Východočešky nepředstihl, protože Kara vyhrála v Györu o 17 bodů a ve srovnání vzájemných zápasů dopadla lépe. Pro domácí tým však bylo udržení třetí pozice slabou útěchou, protože chtěl zvítězit a postoupit do další fáze poháru. "Györ si však své vítězství zasloužil," uznal trenér Kary Trutnov Martin Petrovický.

Především přesná ruka slovenské rozehrávačky Borovičkové v kombinaci s bývalou trutnovskou hráčkou Boreckou zajistily v prvním poločase maďarskému družstvu vedení. Domácí tým se trápil v koncovce, neproměňoval trestné hody ani vyložené šance.

Rozhodla série sedmi bodů Györu

Až na konci třetí čtvrtiny Trutnov strhl vedení na svoji stranu, ale nikoli na dlouho. Ve vyrovnané poslední části rozhodla šňůra sedmi bodů Györu, který unikl na 53:62 a vedení už udržel.

"Bohužel jsme nehráli dobře, nedávali jsme hodně jasných košů a nebyli jsme úspěšní ani v podkošových soubojích. Nehráli jsme ani týmově. Z našeho vyřazení jsem velmi zklamaný, protože jsme všichni věřili, že doma vyhrajeme," řekl Petrovický.

"My jsme měli velkou motivaci vyhrát a jsme šťastní, že se nám to povedlo, protože je to naše historicky první vítězství v evropských pohárech," uvedl trenér Györu László Gálos.

Kara Trutnov - Seat Foton Györ 62:66 (18:21, 30:35, 48:47)
Nejvíce bodů: Mišurová 20, Zohnová 18, Karavajevová 9 - Borovičková 22, Borecká 11, Konczová 10. Rozhodčí: De Coster (Belg.), Vukanovičová (Srb.). Trestné hody: 16/8 - 18/11. Fauly: 16:19. Trojky: 8:7. Diváci: 1000.

Reklama

Související témata: