Hlavní obsah

Volejbalisté Českých Budějovic podlehli Iraklisu 1:3 a nepostoupí

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Volejbalisté Českých Budějovic zůstali i po čtvrtém kole Ligy mistrů bez vítězství a ztratili šanci na postup ze základní skupiny. Iraklisu Soluň podlehli i podruhé, v domácí odvetě ve středu prohráli 1:3. První sadu ještě čeští šampóni získali v poměru 25:20, pak už se ale prosadil soupeř, který si tak udržel naději na účast ve dvanáctičlenném play off.

Článek

Jihočeši před týdnem v Řecku nezískali ani set a věděli, že se musejí připravit na razantní servis. Ten byl i ve středu největší zbraní Iraklisu; v klíčových okamžicích hosté nabourali přihrávku českobudějovického týmu a následný útok dokázali ubránit.

V domácí sestavě nechyběl uzdravený blokař Smrčka, zato zdravotní problémy nepustily na hřiště kapitána Pochopa. Úvod zápasu se vydařil smečaři Zachovi a Jihočeši šli před zaplněnou halou do vedení (6:4). Podáním se snažili hledat libero Brookse, v útoku jim však dělali velké problémy slovenský rodák Kravárik a Švéd Nilsson, útočící z velké výšky ostrou levačkou.

Mocný finiš Jihočechům nepomohl

Do druhé sady nastoupili Řekové agresivněji a utekli až na 10:5. Mocný finiš a dva odvrácené setboly už Jihočechům nepomohly. Pod taktovkou německého nahrávače Tischera měl Iraklis stále bodově navrch a výhru už si vzít nenechal, i když srdnatě vzdorující čeští mistři odvrátili dva mečboly.

"Soupeř byl sebevědomější ve všech činnostech, měl skvělé podání," řekl novinářům blokař Štěpán Smrčka. "Servisem nás v klíčových pasážích skutečně trápili. V koncovkách jsme útočili vždy 'do plných', naopak oni si náš dobrý servis dokázali přihrát a jejich smečaři byli úspěšnější," doplnili jej kouč Petr Brom.

V pátém kole přivítá Jihostroj 23. ledna lídra tabulky francouzský celek Cannes, s Ligou mistrů se rozloučí o týden později v Itálii na půdě dalšího věhlasného celku Cunea. Po dnešní prohře Jihočechům zůstala už jen malá naděje i na postup ze třetího místa do Poháru CEV.

Jihostroj České Budějovice - Iraklis Soluň 1:3 (20, -22, -18, -25)
Rozhodčí: Kovačevič (Srb.), Stipaničev (Chorv.). Čas: 114 min. Diváci: 1500.
Č. Budějovic: Sládeček, Motys, Čajan, Zach, Smrčka, Mach, libero Habada - Pochop, Ventruba.
Soluň: Tischer, Nilsson, Kravárik, Smaragdis, Konstantinov, Rivera, libero Brooks.
Tabulka:
1.Cannes4 3 19:4309:2947
2.Cuneo4 3 19:5344:3117
3.Soluň4 2 26:7299:3086
4.Č.Budějovice4 0 44:12343:3824

Reklama

Související témata: