Hlavní obsah

Nymburští basketbalisté sahali proti Dynamu po vítězství

PARDUBICE

Senzační výhra nad moskevským Dynamem by basketbalisty Nymburka posunula na konečnou druhou příčku skupiny, ale ve třetí čtvrtině při šestnáctibodovém manku na ni už nikdo nemyslel. Český mistr nakonec ale o skalp skvělého rivala odvážně usiloval.

Článek

„Využili jsme nižší intenzitu hry soupeře v poslední čtvrthodině a vyvedli ho agresivní hrou z rytmu. Málem se nám povedlo napsat vítěznou tečku za mimořádně úspěšným účinkováním ve skupině. Nechci se tu být v prsa, jak jsme skvělí, ale postup týmu s nejnižším rozpočtem ve skupině se jistě nečekal,“ přiznal izraelský trenér českého mistra Muli Katzurin.

Kouče i jeho svěřence těšilo, že nymburské výkony probudily nevídaný divácký zájem. „Hrát před deseti tisíci lidmi, to byl úžasný zážitek. I kvůli nim jsme do toho ke konci dali všechny zbytky sil a parádně zdramatizovali už prakticky rozhodnutý zápas,“ přiznal nejlepší domácí střelec Radoslav Rančík.

„Dynamo dlouho těžilo z větší rotace hráčů, kteří byli ohromně rychlí na nohách a stavěli dobře clony, ale v poslední čtvrtině jsme na ně hodně vytáhli obranu, získávali míče a podařilo se nám otočit skóre. Škoda jen, že soupeř ještě stihl odpovědět, nicméně se určitě nemusíme stydět,“ přiznával Radim Nečas.

Reklama

Související témata: