Hlavní obsah

Volejbalový svaz počítá pro ME 2011 s Prahou, druhé město vybere

PRAHA

V případě úspěchu společné česko-rakouské kandidatury na pořádání mistrovství Evropy volejbalistů v roce 2011 se zápasy na českém území budou hrát v Praze, druhé město bude vybráno z trojice Liberec, Brno, Ostrava. Dějištěm semifinálových duelů a finále šampionátu by byla Vídeň. Představitelé obou svazů to oznámili na tiskové konferenci v Praze.

Článek

Oba svazy v pátek podepsaly smlouvu o společné kandidatuře a v sobotu o ní hodlají informovat správní radu evropské volejbalové konfederace CEV, která v těchto dnech zasedá v Praze. "Jsme přesvědčeni, že jsme v českém svazu našli vzhledem k jeho zkušenostem perfektního partnera. Dohromady máme velké šance," prohlásil výkonný prezident rakouského svazu Peter Kleinmann.

Česko a Rakousko by se rovným dílem podělily o čtyři základní a dvě čtvrtfinálové skupiny, závěr turnaje by se odehrál ve Vídni. "Počítáme určitě s Prahou, druhé dějiště teprve vybereme. Ve hře jsou Liberec, Ostrava a Brno, pokud se tam podaří postavit novou halu," uvedl předseda českého svazu Antonín Lébl.

Rakousko i Česko naposledy pořádaly ME volejbalistů samostatně, v roce 1999 ve Vídni i o dva roky později v Ostravě postoupil český výběr do semifinále a pokaždé obsadil čtvrté místo. Ve dvou zemích se mužské mistrovství Evropy zatím konalo pouze v roce 2005, kdy se hrálo v Itálii a v metropoli tehdejší SČH Bělehradu.

Nejbližší evropský šampionát mužů uspořádá za rok Turecko. Předběžný zájem o mistrovství v roce 2011 projevily vedle společné česko-rakouské kandidatury také Francie, Dánsko a Maďarsko, CEV rozhodne o pořadateli letos v září.

Reklama