Hlavní obsah

Trenéra karvinských házenkářů Kekrta střídá ve funkci Trtík

KARVINÁ

Házenkáři mistrovské Karviné mají nového trenéra. Vedení klubu ve čtvrtek ukončilo spolupráci s dlouhodobě úspěšným Jiřím Kekrtem, kterého do konce sezóny vystřídá dosavadní sportovní ředitel Rastislav Trtík. Klub o tom informuje na svých internetových stránkách.

Článek

Kekrt během svého působení v Karviné získal s mužstvem čtyřikrát titul, ale v této sezóně jeho tým nepředvádí úplně přesvědčivé výkony. V Lize mistrů získal jediný bod, v domácí extralize už má na druhém místě po osmnácti kolech na kontě čtyři porážky. Tu poslední Karvinským v sobotu uštědřilo vysokým rozdílem 22:31 Zubří, které vede tabulku s tříbodovým náskokem.

"Nepočítali jsme s tímto krokem, ale s ohledem na naše výsledky a hlavně mizerný herní projev jsme museli dát mužstvu nějaký nový impulz. Zdálo se totiž, že mužstvo už nejevilo zájem o zkvalitnění hry i výsledků," řekl ČTK manažer klubu Miroslav Pelech.

Vedení přetekla trpělivost po debaklu v Zubří

Baník nevyrovnané výkony předvádí prakticky celou sezónu. Vedení však přetekla trpělivost po debaklu v Zubří, který obhájce titulu reálně připravil o šanci na prvenství po základní části. "Je jasné, že do play off už nepůjdeme z první pozice. Vypadá to, že Zubří je letos nastartováno nás sesadit, a my musíme udělat nějaké kroky jak tomu zamezit. Hrajeme pod své možnosti," řekl Pelech.

Trtík v Karviné působil jako hráč i trenér a vedl také národní tým České republiky. Zkušenosti má i z bundesligy, kde působil v Melsungenu. Jeho asistentem se stal Jaroslav Hudeček, který v minulosti vedl Karvinou dokonce v jedenácti sezónách a dosud byl koučem mládeže a juniorské reprezentace. "Uvažovali jsme o Jardovi Hudečkovi i jako o hlavním trenérovi, ale ten má tolik povinností u sportovního centra mládeže a reprezentace, že by to nestíhal. Rasťovi bude dělat asistenta," doplnil Pelech.

Reklama

Související témata: