Hlavní obsah

V Liberci už Nymburk na Zhořelec nestačil, v ULEB Cupu končí

LIBEREC

Vzhledem k nerozhodnému výsledku v prvním zápase nastoupily celky Zhořelce a Nymburka k odvetnému utkání prvního kola play-off basketbalového ULEB Cupu s čistým štítem a začínalo se od nuly. V Liberci, kde hraje polský tým své domácí zápasy, nakonec cesta Nymburka pohárovou Evropou skončila. Český mistr prohrál odvetu o jediný koš 66:68.

Článek

Stejně jako v Pardubicích vyšel začátek zápasu lépe Nymburku, jenže ještě v závěru první čtvrtiny dokázal Zhořelec mohutně podporovaný polskými fanoušky skóre obrátit. Obrovité Drobnjaka a Ljubotinu se hráčům českého týmu dlouho nedařilo pod košem ubránit, a dařilo se i Loganovi.

Po zbrklých chybách v útoku se ale ke slovu znovu dostal Nymburk. Nejprve vyrovnal a trojka Křemena v závěru dokonce znamenala vedení 21:18. Když Drobnjak na začátku druhé části neproměnil ani jeden z trestných hodů a Rančík na druhé straně trefil, vedli hosté už o sedm bodů. To ale netrvalo dlouho, také zásluhou Loganovy trojky.

Vedení se pak střídalo jako na houpačce, ale když Nymburští nedokázali pod košem uhlídat ani jednoho z nejmenších hráčů na hřišti Logana, měl navrch Zhořelec nejen v hledišti, ale i na palubovce. Minutu před poločasovou přestávkou trefil Witka trojkový pokus, další koš přidal po chybě Macka osamocený Logan. Po první polovině hry vedl Zhořelec o sedm bodů.

Neudržitelný Logan

Náskok si pohodlně udržoval i během třetí části, v dresu Nymburku byl navíc tentokrát Rančík jen stínem suveréna z prvního duelu. Ještě jsou ale v kádru českého mistra Sokolovský a Benda. První trojkou snížil a druhý nutil neohroženými výpady soupeře k faulům. Trojka Logana těsně před sirénou ale usadila hosty zpátky na zem.

Pětadvacetiletý Američan řádil i nadále, k dosavadní už tak vysoké produktivitě přidal hned po přestávce další body a Zhořelec výsledkově znovu odskočil. Šest minut před koncem sice Rančík snížil na rozdíl sedmi bodů, ale mizerné přihrávky a špatné pokrytí hráčů rozlet Nymburka zbrzdily. Sice se ještě dotáhli na rozdíl jediného koše, ale lajdácká přihrávka Leeho v závěru jejich šance definitivně pohřbila.

ULEB Cup, první kolo play-off - odvetný zápas:
PGE Turów Zhořelec (Pol.) - ČEZ Basketball Nymburk 68:66 (18:21, 23:13, 13:13, 14:19)
Nejvíce bodů: Logan 23, Drobnjak 17, Ljubotina 9 - Benda a Křemen 14, Rančík 12, Mack 9, Lee 8.
První zápas: 61:61, postupuje Zhořelec

Reklama