Hlavní obsah

V olympijské kvalifikaci stolních tenistů nikdo z Čechů neuspěl

NANTES

Nikdo z českých stolních tenistů si v kvalifikačním turnaji v Nantes nezajistil účast na olympijských hrách v Pekingu. V závěrečném dnu vyřazovacích bojů se v neděli povedlo Petru Korbelovi a Renatě Štrbíkové postoupit jen do čtvrtfinále, hrálo se však pouze o tři účastnická místa.

Článek

Neúspěšní stolní tenisté z Nantes budou mít poslední šanci postoupit na olympiádu na světové kvalifikaci, která se uskuteční od 8. do 11. května v Budapešti. Tam se bude hrát o zbývající dvě letenky do Pekingu.

Tomáš Pavelka a Marek Klásek prohráli v závěrečné kvalifikační fázi hned v předkole, zatímco nasazení Korbel a Štrbíková prošli mezi nejlepší osmičku. Štrbíkovou zastavila Rakušanka čínského původu Li Qiangbin a šestatřicetiletý Korbel prohrál po dramatické sedmisetové bitvě s Francouzem Christophem Legoutem.

Semifinalista z her v Atlantě 1996 Korbel, který usiluje o start na své páté olympiádě, měl nejblíže k postupu do Pekingu v sobotu, kdy ho od úspěchu dělilo jediné vítězství. V rozhodujícím duelu však podlehl 1:4 svému spoluhráči z Borussie Düsseldorf Němci Christianu Süssovi.

Výsledky českých reprezentantů:
Muži - předkolo: Freitas (Port.) - Klásek (ČR) 4:3 (8, -8, 6, -8, -9, 5, 8), Papageorgiu (Řec.) - Pavelka (ČR) 4:0 (11, 11, 5, 5),
1. kolo: Korbel (ČR) - Papageorgiu 4:1 (-3, 6, 8, 3, 5),
2. kolo: Legout (Fr.) - Korbel 4:3 (-5, 7, 8, -7, -9, 9, 8).
Ženy - 1. kolo: Štrbíková (ČR) - Fadějevová (Rus.) 4:0 (5, 4, 8, 4),
2. kolo: Li Qianbing (Rak.) - Štrbíková 4:1 (9, 10, -9, 7, 8).

Reklama