Hlavní obsah

Basketbalisté Houstonu v závěrečné čtvrtině otočili zápas v Utahu

NEW YORK

Basketbalisté Houstonu díky povedené závěrečné čtvrtině otočili vývoj zápasu v Utahu. Třetí utkání prvního kola play-off zámořské NBA nakonec vyhráli 94:92 a snížili stav série na 1:2 na zápasy.

Článek

Na úspěchu Houstonu měl velký podíl Tracy McGrady, který dal v závěrečných třech a půl minutách sedm bodů. "Hráli jsme, jako bychom nechtěli brzy skončit a jet domů," uvedl autor celkem 27 bodů po cenné výhře v Salt Lake City. Utah v základní části prohrál doma jen čtyřikrát a měl v tomto směru nejlepší bilanci v celé lize. V sobotu se to pokusí potvrdit ve čtvrtém duelu.

Na třetí vítězství, které by tým výrazně přiblížilo postupu, vedle Utahu ve čtvrtek nedosáhly ani Cleveland a Orlando, které podlehlo v Torontu 94:108.

Hráči Clevelandu utrpěli debakl 72:108 ve Washingtonu, když největší hvězda hostů LeBron James čelil po celý zápas posměšnému skandování zaplněné haly. V jednu chvíli se James neudržel a počínání fanoušků se rozesmál právě ve chvíli, kdy se chystal na trestný hod, který pak minul.

"Povedlo se jim dostat nás pod tlak. Byli výborně takticky připraveni a několikrát nás zaskočili," uvedl James, který dal jen 22 bodů. Pro loňské finalisty byla porážka o 36 bodů nelichotivým rekordem v play-off, naopak Washington si zapsal výhru nejvyšším rozdílem v klubové historii.

Výsledky - 1. kolo play-off:
Východní konference - 3. zápasy:
Toronto - Orlando 108:94 (stav série 1:2), Washington - Cleveland 108:72 (stav série 1:2).
Západní konference - 3. zápas:
Utah - Houston 92:94 (stav série 2:1).

Reklama