Hlavní obsah

České basketbalistky porazily v přípravě Bělorusko

PROSTĚJOV

České basketbalistky porazily v prvním ze dvou vzájemných přípravných utkání Bělorusko 74:46 a oplatily soupeři nečekanou čtvrtfinálovou porážku z loňského mistrovství Evropy. Ta tehdy stála tým Jana Bobrovského přímý postup na olympijské hry. V přípravě na dodatečný kvalifikační turnaj to v pondělí byla pro české družstvo první výhra po dvou porážkách v Madridu se Španělskem.

Článek

V Prostějově si v pondělí domácí tým hned v úvodu vypracoval vysoké vedení i díky trojkám Machové a Stehlíkové, ale do první přestávky soupeř snížil na šest bodů. Vedení ale opět postupně narůstalo ve prospěch domácího týmu, ve třetí čtvrtině se Bělorusky prosadily přes českou obranu dokonce jen dvěma body. Naopak čtvrtou část soupeř vyhrál o pět.

"Ve Španělsku mě tým nepotěšil. Dnes už to bylo o něčem jiném. Hráli jsme dobře zejména v obraně a Bělorusky byly v útoku často bezradné," uvedl trenér Bobrovský. "Byl jsem spokojený se střelbou, v poslední čtvrtině už naše hráčky poněkud snížily koncentraci," dodal kouč.

Český tým čeká v úterý odveta v Brně, na stejném místě se ve čtvrtek utká s Čínou a v pátek znovu s asijským protivníkem v Hradci Králové.

ČR - Bělorusko 74:46 (21:16, 39:26, 61:28)
Nejvíce bodů: Machová 16, Elhotová 13, Večeřová 11 - Veramejenková 11, Levčenková 10, Troinová 6. Rozhodčí: Dolinek, Vrážel. Trestné hody: 15/13 - 6/5. Fauly: 14:18. Trojky: 7:5. Diváci: 500.

Reklama

Související témata: