Hlavní obsah

České basketbalistky porazily v odvetě Čínu 59:54

HRADEC KRÁLOVÉ

České basketbalistky porazily v odvetném přípravném utkání v Hradci Králové Čínu 59:54 a oplatily soupeři čtvrteční porážku 67:76. O vítězství rozhodly svěřenkyně Jana Bobrovského zlepšeným výkonem v závěrečné čtvrtině. Český tým hrál přitom bez Machové, Vítečkové, Večeřové a Hejdové, které dostaly prostor k odpočinku.

Článek

V přetahované v závěru utkání rozhodla v poslední minutě trojka Elhotové a takřka s klaksonem zpečetila vydřené vítězství dvěma body Kulichová. "Soupeřky jsme udolaly ve druhé polovině lepší fyzickou kondicí. Dařila se nám střelba a dobře jsme bránili," uvedl po utkání asistent trenéra Miroslav Volejník.

Vstup do utkání se ale českým basketbalistkám nevydařil, v první čtvrtině se trápily i v koncovce. Svědčí o tom i pouhých pět vstřelených bodů. "Hráli jsme hrůzostrašně, nemohli jsme se trefit do koše," popsal vstup do zápasu Bobrovský. Postupně se ale jeho svěřenkyně dostaly do hry, srovnaly krok s Číňankami v obraně i v rychlosti protiútoků. "Od druhé čtvrtiny se naše hra zlepšila, pod košem dobře pracovala Kulichová, která zblokovala několik míčů. S bojovným výkonem týmu jsem spokojen," dodal Bobrovský.

Česká republika - Čína 59:54 (5:15, 25:31, 39:42)
Nejvíce bodů: Hartigová 11, Veselá a Stehlíková po 10, Kulichová 8 - Ta Li 12, Pien Lan 11, Liou Tan 9. Rozhodčí: Hruša (ČR), Sung Jen-pching (Čína). Trestné hody: 13/9 - 16/13. Fauly: 20:17. Trojky: 2:3. Diváci: 700.

Reklama

Související témata: