Hlavní obsah

Volejbalista Smrčka odchází z Českých Budějovic do Paříže

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Volejbalisté Českých Budějovic vstoupí do příští extraligové sezóny se značně obměněným kádrem. Obhájce titulu opouští po devíti sezónách blokař Štěpán Smrčka, jehož dalším působištěm bude nejlepší francouzský klub Paříž Volley. Z jihočeského celku odchází také dvojice univerzálních hráčů Ján Ventruba a Radek Motys, jenž míří do Ostravy. Ventruba si nové angažmá teprve hledá.

Článek

"Mluvil jsem s Jirkou Novákem, ještě ale musím prodiskutovat podrobnosti," usmíval se na úterním setkání s novináři dvoumetrový Smrčka. Právě český reprezentant Novák patří k dlouholetým pařížským oporám. "Do Paříže se moc těším, vždycky jsem chtěl do Francie. Jdu do klubu, který hraje o titul a pravidelně nastupuje v evropských soutěžích, to je bonbónek navíc," řekl Smrčka.

V Paříži bude bydlet právě nedaleko Nováka a především na začátku nového angažmá počítá s jeho pomocí. "Mám před sebou úkol prosadit se do základní sestavy, dalším úkolem je naučit se francouzštinu," dodal Smrčka. "Se Štěpánem bylo fér jednání, nikdo mu klacky pod nohy při odchodu do zahraničí neházel, naopak. Za roky, co působil v Budějovicích, si atraktivní zahraniční angažmá zaslouží," uvedl prezident Jihostroje Jan Diviš.

V Lize mistrů, kterou bude nový Smrčkův klub hrát, může Paříž narazit právě na České Budějovice. "To už by ale bylo moc náhod najednou," pousmál se šestadvacetiletý blokař. Trenér Petr Brom se už těší na trojici soupeřů, které se klub dozví při vídeňském losování 4. července. "S hráči, i s novými posilami, se sejdeme po dovolené pár dní před tradičním turnajem v Dřevěnici," nastínil Brom plány na léto.

Novým členem kádru je Michal Sukuba, který přichází do mistrovského týmu z Opavy. "A ještě jednáme se slovenským reprezentantem, pomohl český volejbal vyřadit z evropské kvalifikace. Jméno zatím neprozradím, víc řekneme až po podpisu smlouvy," uvedl Diviš.

Reklama

Související témata: