Hlavní obsah

Do basketbalových pohárů zasáhne deset českých týmů

PRAHA

Deset českých týmů se objeví v příštím ročníku evropských basketbalových pohárů. V nejprestižnější Evropské lize žen nastoupí české šampionky z Brna a vicemistryně USK Praha, v mužské složce bude domácí basketbal nejvýše reprezentovat mistrovský Nymburk, který se představí v nově zřízeném Eurocupu, ještě loni známým pod názvem Pohár ULEB, který je v hierarchii hned pod nejkvalitnější Evropskou ligou.

Článek

Muži z Prostějova si o patro níž zahrají třetí soutěž Eurochallenge a trutnovské ženy v druhém nejprestižnějším Eurocupu. Boje ve Středoevropské lize pak čekají muže Opavy a Nového Jičína, stejně jako jejich ženské kolegyně z Karlových Varů, Valosunu Brno a Strakonic.

Viditelnou proměnou prošly především mužské pohárové soutěže. Eurocup, v němž startuje Nymburk, se loni jmenoval Pohár ULEB a letos se v něm představí méně týmů. V minulé sezoně do bojů zasáhlo 54 týmů, letos jich bude jen 32. Nymburk, který loni postoupil do play off, je mezi nasazenou čtyřiadvacítkou. Dalších osm týmů bude bojovat v kvalifikaci, do níž se přihlásilo celkem 24 mužstev.

Prostějov také v hlavní fázi Eurochallenge, který se loni hrál pod názvem FIBA Eurocup, ještě místo jisté nemá, nejprve musí zvládnout předkolo. S Prostějovem mohl hrát stejnou soutěž i Nový Jičín, ale z finančních důvodů se odhlásil a společně s Opavou dal přednost méně náročné Středoevropské lize.

Reklama