Hlavní obsah

Florbalisté Vítkovic budou ve Finsku bojovat o Evropský pohár

OSTRAVA

O jedno volné místo do finálového turnaje Evropského poháru se budou o víkendu v Helsinkách ucházet florbalisté Vítkovic. Český vicemistr však ve společnosti zdatné konkurence z florbalových velmocí nemá valné šance na postup, z tříčlenné skupiny se švýcarským celkem Floorball Köniz a domácím týmem Tapanilan Erä jde dál jen vítěz.

Článek

Ještě dnes má česká florbalová veřejnost v živé paměti odstrašující debakl Havířova v loňské kvalifikaci, když finskému SC Classic potupně podlehl 1:23. To prý však Vítkovicím nebere sebedůvěru. "Myslím si, že nic takového nám snad nehrozí," prohlásil optimisticky trenér Radomír Mrázek.

"Jestli je něco důležité, tak zachytit začátky zápasů a nedovolit soupeřům, aby se dostali do pohody. Kdybychom je v prvních pěti minutách pustili do dvou- tříbrankového vedení, pak by to bylo hodně těžké. Ale jinak jsem přesvědčen, že jsme schopni odehrát i proti těmto týmům kvalitní zápasy," řekl ČTK Mrázek.

Vítkovice se ve finské metropoli potkají s vítězi národních pohárů. Podle Mrázka je favoritem skupiny domácí Tapanilan Erä. "Perfektně kombinačně a technicky vybavený tým. Více bych si věřil proti Švýcarům, jejichž hru tvoří dva krajánci ze Švédska. Ale vždycky kladu důraz na to, abychom se soustředili v prvé řadě sami na sebe," podotkl Mrázek.

Ostravský celek do boje vyráží se staronovou posilou Danielem Foltou, který se v létě do svého mateřského klubu vrátil po několikaletém angažmá ve Švýcarsku. "To je obrovská posila, jak herně, tak svými zkušenostmi. Myslím, že i jinak jsme dobře posílili a budeme mít silnější tým než vloni. Na co můžeme pomýšlet, to nám právě ukáže kvalifikace. Bude to super příprava a jenom takové zápasy nás můžou posunout dále," uvedl Mrázek.

Turnaj v pátek zahájí souboj obou vítkovických soupeřů. Český vicemistr se dostane do hry v sobotu od 17 hodin s Könizem a v neděli nastoupí ve stejný čas proti helsinskému mužstvu.

Jistou účast ve finále Poháru mistrů zatím mají AIK Stockholm, SV Wiler-Ersigen, Warberg IC, SSV Helsinky, Tatran Střešovice a z prvního kvalifikačního turnaje o minulém víkendu postoupil norský Sarpsborg.

Reklama

Související témata: