Hlavní obsah

Florbalisté Ostravy chtějí napravit předchozí neúspěch

OSTRAVA

Získat medaili touží v nové extraligové sezóně florbalisté FBC Pepino Ostrava, kteří v minulém ročníku vypadli už ve čtvrtfinále. Vrátit klubu úspěch se pokusí nový kouč a někdejší dlouholetý útočník FBC Jan Holovka, jenž na střídačce nahradí Roberta Segeťu.

Článek

Výměna trenérů je nejzajímavější personální novinkou, kádr se obešel bez větších zásahů. Segeťův odchod však nemá souvislost s loňským brzkým koncem Ostravy v play off. "Rozhodl se tak z rodinných důvodů. V podstatě jediný vhodný kandidát pro nás byl Jan Holovka, který zná poměry v klubu i hráče a má za sebou už i trenérskou praxi v Třinci," řekl manažer klubu Rolf Franke.

Klíčový test však týmu nového kouče vůbec nevyšel. Kvalitně obsazený turnaj ve švýcarském Churu skončil čtyřmi debakly. "Bylo to hodně poučné v mnoha směrech. Účasti ale rozhodně nelitujeme, protože jen zápasy proti takovým kvalitním soupeřům nás mohou posunout výkonnostně někam dále," prohlásil Franke.

Přes nevydařenou generálku Ostrava míří v novém ročníku vysoko. "Základní část chceme dohrát nejhůře na čtvrtém místě, abychom šli do play off s výhodou domácího prostředí. Když se nám budou celý rok vyhýbat zranění, v silách mužstva je určitě bojovat o medaili," dodal Franke

Reklama

Související témata: