Hlavní obsah

Basketbalisté Bostonu deklasovali Dallas a poosmé vyhráli

NEW YORK

Basketbalisté Bostonu po nedávné neúspěšné sérii znovu v NBA potvrzují pozici jednoho z nejlepších týmů. Úřadující šampióni v neděli zdolali 124:100 Dallas a připsali si osmé vítězství za sebou.

Článek

Boston dal současnou sérií zapomenout na období, kdy si v devíti zápasech připsal jen dvě výhry. Od té doby osmkrát triumfoval průměrným rozdílem 16,2 bodu, což je téměř o dva body více, než dosáhl během devatenáctizápasové vítězné šňůry v úvodu sezony.

"Řekl bych, že teď prostě hrajeme kolektivně. Těch devatenáct utkání jsme sice vyhráli, ale podle mě jsme nepředváděli takový basketbal, jaký jsme se naučili minulý rok," uvedl kouč Bostonu Doc Rivers.

Na straně vítězů zaznamenali shodně 23 bodů hvězdy Ray Allen, Kevin Garnett a náhradník Eddie House, jenž proměnil sedm trojek. Dallasu, který vyhrál jen třetinu z posledních devíti duelů, nepomohlo ani 27 bodů Jasona Terryho. Německý pivot Dirk Nowitzki zaznamenal 18 bodů, přičemž se proti důsledné obraně Bostonu prosadil jen čtyřikrát ze sedmnácti pokusů z pole.

V duelu dvou nejlepších týmů Západní konference vyhráli Los Angeles Lakers jednoznačně nad San Antoniem. Loňští finalisté NBA zvítězili 99:85, když v poslední čtvrtině už z členů základní sestavy nastoupil jen Španěl Pau Gasol. Ten si připsal 16 bodů, kanonýr Kobe Bryant za tři čtvrtiny dvaadvacet.

Brazilec Nene pomohl Denveru k výhře 117:97 nad Utahem 28 body, přičemž měl málo vídanou úspěšnost střel z pole - do koše dostal všech 12 svých pokusů. "Když se trefím, budu střílet dál. Když minu, začnu přihrávat," popsal svou strategii šestadvacetiletý Nene. "Byl jsem překvapen, že jsem trefil dvanáct střel. Veškerou zásluhu na tom má Bůh," dodal.

Basketbalová NBA:
Atlanta - Phoenix 99:104, Boston - Dallas 124:100, Denver - Utah 117:97, Detroit - Houston 105:108, Golden State - LA Clippers 107:92, Indiana - Charlotte 98:93, LA Lakers - San Antonio 99:85, Minnesota - Chicago 109:108 po prodl., Toronto - Sacramento 113:97.

Reklama

Související témata: