Hlavní obsah

České basketbalové mistryně ve Francii neuspěly

BOURGES/PRAHA

Porážka ve francouzském Bourges komplikuje sen českého mistrovského celku Gambrinusu Brno o postupu v play-off Euroligy. Pro jeho udržení musí Brňanky vyhrát páteční domácí odvetu, čímž by si vynutily rozhodující třetí zápas série.

Článek

„Holky udělaly hodně chyb a trápila je těsná obrana domácích,“ hodnotil trenér Jan Bobrovský, jehož týmu v úvodu druhé části téměř čtyři minuty netrefil koš a Bourges odskočilo šňůrou osmi bodů.

Snahu Brna ničily zbytečné ztráty míče a navíc pod košem začala řádit domácí Ndongueová. Když zaznamenala osm bodů v řadě, dostal se rozdíl skóre ve třetí části už do dvouciferné podoby (38:26 ve 22 min.).

Další domácí pivotka Santosová se sice nedostávala k zakončení, ale spoustu práce odvedla na doskoku. České šampiónky pak sice zpřesnily i přitvrdily hru, což jim umožnilo realizovat rychlé protiútoky a snižovat.

Blíž než na tříbodový rozdíl se však nedostaly. Zlomový moment nastal šest minut před koncem za stavu 55:52, kdy Bourges deseti body po sobě získalo uklidňující náskok. Brnu uškodilo jen 7 proměněných ze 16 trestných hodů. K tomu Žirkovou bolavá pata pustila na hřiště sotva dvě minuty a z křídla se nechytila ani Vítečková.

Osmifinále Evropské ligy basketbalistek:
Basket Bourges - Gambrinus Sika Brno 72:57 (17:16, 37:26, 51:44)
Nejvíce bodů: Miyemová 19, Ngongueová 17, Dumercová 12, Lelasová 9 - Maiga-Baová 13, Whitmoreová a Kulichová po 12, Horáková 9. Fauly: 20:19. Trestné hody: 15/10 - 16/7. Trojky: 4:6. Stav série: 1:0.

Reklama

Související témata: