Hlavní obsah

Basketbalisté Bostonu neuspěli na palubovce Utahu

NEW YORK

Basketbalisté Bostonu si připsali dvanáctou porážku v sezóně NBA, když ve čtvrtečním utkání nestačili na domácí Utah. Ten po zlepšeném výkonu v závěrečné čtvrtině vyhrál 90:85 a drží poslední postupové místo v Západní konferenci.

Článek

Také v dalším prestižním duelu týmů z opačných konferencí se dařilo zástupci Západu. San Antonio dokázalo přetlačit obranu Detroitu a vyhrálo na jeho palubovce 83:79. Přestože byl domácí kouč Michael Curry docela spokojen s bráněním Tima Duncana, hostující hvězda si připsala 18 bodů a stejný počet doskoků. "To o něm vypovídá hodně, když si vezmeme, že neměl tak dobrý zápas. Lidé tak skvělého hráče neocení, dokud neskončí," vysekl mu poklonu Curry.

Právě Duncan převzal v klíčových chvílích závěrečné čtvrtiny odpovědnost na sebe a v poslední dvanáctiminutovce osmkrát doskočil míč a přidal sedm bodů. "To jsme přesně potřebovali. Tim je základem všeho, co děláme," dodal kouč hostujícího týmu Gregg Popovich.

Hráče Spurs mohlo mrzet jen to, že s nimi k utkání neodcestoval Manu Ginobili, jehož opět trápí zranění. Argentinský hráč chyběl se zraněným kotníkem týmu v úvodních 12 zápasech sezony a na výsledcích to bylo velmi znát. Nyní bude chybět Spurs kvůli kotníku na opačné noze dva až tři týdny.

NBA:
Detroit - San Antonio 79:83, Utah - Boston 90:85.

Reklama