Hlavní obsah

Obama a Final Four? Neměl by být problém

Bude to hektický víkend, až se nejlepší volejbalové kluby Evropy sejdou 4. a 5. dubna v pražské O2 Areně na finálovém turnaji Ligy mistrů. Ve stejnou dobu se v české metropoli koná summit EU, na který přiletí americký prezident Barack Obama.

Článek

Stovky policistů v ulicích, zátarasy, bezpečnostní kontroly. Ale možná i demonstrace nebo hrozba teroristického útoku. A mezi tím vším rozjaření volejbaloví fanoušci. „Nemyslím si ale, že by měly vzniknout velké problémy,“ říká Karel Tejkal ze společnosti Česká sportovní, která akci pro Český volejbalový svaz zařizuje.

„Můžou se samozřejmě vyskytnout dílčí potíže. Nevíme, jestli a jak bude třeba omezen letecký provoz. Na druhou stranu Praha není vesnice, aby ji to zcela paralyzovalo.“ Složení závěrečného turnaje Final Four pořadatelům přálo. Chtěli Italy, mají je. A dokonce dva kluby. Do Prahy dorazí Macerata s Čechem Martinem Léblem a rovněž Trentino. Chtěli Řeky, přijede Iraklis Soluň. A také čtvrtý účastník Iskra Odincovo může na sebe nabalit kupu příznivců, Rusů žije v Praze dost.

„Z hlediska počtů fanoušků a jejich kupní síly to pro nás dopadlo dobře. Ale nebylo to zdaleka tak vyhrocené jako v případě basketbalového Final Four před třemi lety, kdy úspěšnost akce stála a padala s účastí Maccabi Tel Aviv,“ připomíná Tejkal turnaj evropské basketbalové smetánky z roku 2006. Tehdy se náklady na pořádání akce vyšplhaly k částce 80 miliónů korun. „Tentokrát to ale určitě bude míň,“ tvrdí Tejkal. „Rozpočet se ještě rodí, ale jako organizátoři jsme zkušenější. Máme lepší odhad.“

Na basketbal se kapacita O2 Areny blížila k 17 tisícům, na volejbal asi pár stovek míst ubude. „Určitě je dobré, že v turnaji bude i český volejbalista, takže věříme, že i naši fanoušci se na Lébla v dresu Maceraty přijdou podívat,“ doufá Tejkal.

Reklama

Související témata: