Hlavní obsah

Z domácích týmů na úvod play-off NBA uspěl jen Cleveland

NEW YORK

Pohromou pro domácí týmy začalo v zámoří play-off basketbalové NBA. Ve čtyřech zápasech se radoval pouze jediný favorit - vítěz základní části Cleveland. Zbylé tři týmy Boston, San Antonio ani Portland na domácích palubovkách neuspěly.

Článek

Obhájci titulu z Bostonu vstoupili do vyřazovacích bojů překvapivou porážkou s Chicagem. Na domácí palubovce v sobotním duelu prohráli s Bulls 103:105 po prodloužení. Hvězdou večera byl dvacetiletý Derrick Rose, který se při svém premiérovém startu v play off podílel na vítězství Chicaga 36 body a 11 asistencemi. Vyrovnal tak rekord v počtu bodů v premiérovém utkání v play off, který drží legendární Kareem-Abdul Jabbar.

Hráči Clevelandu si nechali v posledním duelu základní části uniknout rekordní bilanci výher na domácím hřišti, když nechali sedět své největší hvězdy v čele s LeBronem Jamesem. Play off ale zahájili proti Detroitu opět ve velkém stylu a vyhráli bez potíží 102:84. James nasbíral celkem 38 bodů, diváci aplaudovali především u trojky téměř z poloviny hřiště, která zakončila první poločas.

Špatnou nohou vstoupili do play off hráči nejúspěšnějšího týmu poslední dekády San Antonia. Doma podlehli Dallasu 97:105. Hostující tým přitom ve vyřazovacích bojích nevyhrál venku tři roky. "Je skvělé tady vyhrát. Neřekl bych, že jsme jim zápas vzali, zasloužili jsme si to," radoval se s 25 body nejlepší střelec hostů Josh Howard.

San Antonio trápí stejně jako během sezony četná zranění. Argentinec Manu Ginobili seděl oblečen za lavičkou, Tim Duncan zase nastoupil s bolavým a ovázaným levým kolenem. Ani jeho 27 bodů však na Dallas nestačilo.

Také v Portlandu zabodoval hostující Houston, v jehož dresu se v prvním poločase parádně předvedl Jao Ming. Ten neminul žádný ze svých pokusů a nastřílel 24 bodů. Ve druhé části už většinu času odpočíval na lavičce, neboť jeho spoluhráči drželi bezpečný náskok. Z pohledu domácího Portlandu se zastavilo skóre v hrozivé podobě 81:108.

1. kolo play off NBA:
Východní konference - 1. zápasy:
Boston - Chicago 103:105 po prodl. (stav série 0:1), Cleveland - Detroit 102:84 (stav série 1:0).
Západní konference - 1. zápasy:
San Antonio - Dallas 97:105 (stav série 0:1), Portland - Houston 81:108 (stav série 0:1).

Reklama

Související témata: