Hlavní obsah

Jao Ming by po vstupu Číňanů do Clevelandu mohl hrát s Jamesem

PEKING

Čínští fanoušci se již těší, že jejich basketbalová hvězda Jao Ming spojí své síly se současným basketbalovým králem zámořské ligy NBA LeBronem Jamesem v Clevelandu Cavaliers. Do nejlepšího celku základní části letošní sezóny se totiž chystá vstoupit společnost New World Development se sídlem v Hongkongu, která je připravená odkoupit 15 procent akcií. Byla by tak druhým nejsilnějším akcionářem po majiteli klubu Danu Gilbertovi.

Článek

Pokud by vedení NBA schválilo vstup hongkongské společnosti do Clevelandu, šlo by o první případ, kdy by čínská organizace investovala do americké sportovní soutěže.

V případě že by New World Development skutečně do Clevelandu investoval, čínští fanoušci nepochybují, že prvním krokem, který společnost udělá, bude snaha přivést do klubu největší čínskou sportovní celebritu Jao Minga. Tento krok by byl logický i proto, že spojení Jao Minga s hvězdným Jamesem by bylo silným marketingovým tahákem pro silný čínský trh.

Možnost spojení s Jao Mingem se zamlouvá i samotnému Jamesovi. "V Číně je velký trh, milují tam basketbal. Byl jsem tam každé léto během posledních pěti let a vím, jak moc se tam o basketbal zajímají," uvedl James pro clevelandský deník Plain Dealer. "Mohlo by to fungovat a mohla by to být zábava," dodal ke spolupráci s Jao Mingem.

Pivot Houstonu Rockets Jao Ming je podle magazínu Forbes největší čínskou celebritou posledních šesti let a díky své výšce 221 centimetrů patří i k nejdominantnějším hráčům NBA. James je pak označován za nejlepšího hráče současnosti, což potvrdil v této sezóně, kdy dovedl Cleveland k nejlepší bilanci v základní části a získal cenu pro nejužitečnějšího hráče.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.