Hlavní obsah

České házenkářky porazily v přípravě Turecko

BRNO

České házenkářky porazily v prvním ze dvou přípravných zápasů v Brně Turecko 25:21. Odveta je na programu v pondělí opět v moravské metropoli. Pro tým Jiřího Tkadlece je dvojzápas součástí přípravy na kvalifikaci mistrovství Evropy 2010, kterou družstvo rozehraje na podzim a v níž budou soupeřkami Švédsko, Maďarsko a Ázerbájdžán.

Článek

"Především mám radost z předvedené defenzivní činnosti. Ta byla ve srovnání se dvěma zápasy na Slovensku dnes podstatně lepší," řekl ČTK Tkadlec s připomínkou předchozích dvou přípravných utkání, z nichž jeho tým vytěžil remízu a prohru. "Byl to bojovný zápas a myslím, že divákům se líbil, i když jsme nehráli kompletní," dodal.

Domácí tým nastoupil bez několika opor, především chyběly kvůli studijním povinnostem brankářky Raníková a Selicharová, ale nehrála třeba ani Knedlíková. Zápas byl v úvodu vyrovnaný a v osmé minutě soupeř vedl 4:3, ale bylo to také jeho poslední vedení. Český celek táhla především nejlepší česká házenkářka z let 2007 a 2008 Kysučanová, jež z osmi branek týmu do 13. minuty dala pět. Hlavně její zásluhou vedly Češky 8:6.

České obraně se dařilo bránit nejlepší tureckou házenkářku Özelovou a v brance zastoupila chybějící jedničku Raníkovou mladá Doláková, jež předvedla řadu skvělých zákroků. Ještě v prvním poločase se ale zranila Kysučanová a hru českého celku to na několik minut poznamenalo. Roli lídra ale převzala Hrbková, jež dokázala skórovat z křídla, rychlých protiútoků i po seběhnutí z místa spojky. Se sedmi góly byla nakonec nejlepší domácí střelkyní.

Po prostřídání sestavy soupeř snížil

Nejlepší hráčkou soupeře byla v prvním poločase Iskenderogluová, ale po přestávce si ji domácí obrana více hlídala. Branky na jejím kontě přestaly přibývat a Češky zvýšily vedení až na sedm gólů. Bylo to i zásluhou na pivotu hrající Simerské, která ze tří pokusů zaznamenala tři branky. Kouč Tkadlec pak výrazně prostřídal sestavu a soupeř dokázal porážku zmírnit.

"Zápasy s Tureckem bereme hlavně jako přípravu, proto jsme v závěru souboje hodně vystřídali. Z toho pak pramenilo, že jsme už nedali góly," dodal kouč Tkadlec.

Přípravné utkání házenkářek v Brně:
Česko - Turecko 25:21 (13:11)
Sestava a branky ČR: Dadáková, Satrapová, Dederlová - Poznarová 1, Salčáková 1, Vítková 2, Zámorská 2, Kysučanová 5/3, Simerská 3, Hrbková 7, Kutlvašrová 1, Tomečková 3/1, Jalůvková, Crhová, Růčková, Keclíková, Martínková.
Nejvíce branek Turecka: Iskenderogluová 5/2, Yesilboyiová 4, Özelová 3/1.
Rozhodčí: Čanda, Brumovský (oba SR). Sedmimetrové hody: 6/4 - 5/3. Vyloučení: 3:3. Diváci: 400.

Reklama

Související témata: