Hlavní obsah

VIDEO: Doma se prohrávat nesmí, říká házenkář Filip

Nejzkušenějším členem házenkářské reprezentace je Jan Filip. V neděli šestatřicetiletý křídelní útočník po sezóně přestupuje do švýcarského Schaffhausenu a s aktuální sezónou se chce rozloučit postupem na mistrovství Evropy. Ve středu se Češi utkají s Portugalskem a pokud uspějí, budou jednou nohou na rakouském šampionátu.

Článek

Portugalci zatím prohráli jen s Francouzi, jaký očekáváte zápas?

Určitě se těším, je to pro nás důležité utkání. Rozhodující pro vývoj skupiny, naším jednoznačným cílem je vyhrát. Ačkoliv to nebude jednoduchý zápas. Portugalci jsou spolu delší dobu, což může být jejich výhoda.

Na co si budete muset dát největší pozor?

Jsou to velice rychlí hráči, velmi dobře individuálně vybavení. Pohybliví, dá se očekávat vysunutější obrana. Rozhodně to je nepříjemný soupeř.

Portugalci musejí vyhrát, jinak by jim postup na ME mohl uniknout.

Může to hrát roli. Oni vědí, že u nás musejí vyhrát. Pro ně je to stejně důležitý zápas jako pro nás. My ale máme výhodu domácího prostředí a nechceme si zbytečně zkomplikovat vybudovanou cestu. Doma se prohrávat nesmí.

Po sezóně končíte v bundeslize a míříte do švýcarského Schaffhausenu.

V sobotu jsem ještě hrál za Rhein-Neckar Löwen poslední zápas, smlouvu mám do konce června. Takže starostí mám zatím dost se současným klubem. Do Schaffhausenu se ale moc těším. Letos skončil ve švýcarské lize druhý, má velké ambice a chce příští rok titul. Věřím, že to je dobré rozhodnutí.

Reklama