Hlavní obsah

Karviná odmítla Ligu mistrů a přihlásila se do Poháru EHF

KARVINÁ

Házenkáři Karviné budou hrát v příští sezóně pouze Pohár Evropské házenkářské federace (EHF). Úřadující český šampion měl právo na účast v Lize mistrů, ale kvůli vysokým finančním nárokům a technickým kritériím se jí vzdal.

Článek

"Je to předražená soutěž, která si navíc rok od roku diktuje stále nové a nové nesmyslné podmínky. Pokud nezlepší marketing, je jen otázka času, kdy se přidají další kluby a nastane třesk," řekl ve čtvrtek ČTK karvinský manažer Miroslav Pelech.

Klub by start v Lize mistrů vyšel zhruba na pět miliónů korun, ale podle současného reglementu už by nemohl hrát domácí zápasy v Karviné. Hala nesplňuje technické podmínky. "Nejbližší hala schválená EHF pro zápasy na této úrovni je v Ostravě-Porubě a kvůli fanouškům jsme cestovat nechtěli," uvedl Pelech.

Baník se však po roční přestávce do Evropy vrátí. Přihlásil se do Poháru EHF, což je po Lize mistrů druhá nejprestižnější klubová soutěž. "Myslíme si, že to je také dostatečně atraktivní. Budou tam hrát třeba Flensburg nebo Lemgo s naším bývalým brankářem Martinem Galiou a to jsou zvuční soupeři," dodal Pelech.

Reklama

Související témata: