Hlavní obsah

O'Neal se už těší na zápasy po boku LeBrona Jamese

CLEVELAND

Basketbalista Shaquille O'Neal se těší na spolupráci s další hvězdou NBA LeBronem Jamesem, s kterým spojí síly v Clevelandu, kam přestoupil z Phoenixu. Věří, že spolu s nejužitečnějším hráčem uplynulého ligového ročníku vytvoří údernou dvojici, která přinese Clevelandu první titul.

Článek

"Mám velkou radost z přestupu, protože budu hrát s jedním z nejlepších basketbalistů v historii," uvedl O'Neal v rozhovoru s novináři během draftu. "Očekávám, že si spolu užijeme hodně zábavy, hodně smíchu, ale především zažijeme dobré časy a velké množství výher," dodal sedmatřicetiletý bývalý hráč Orlanda, Los Angeles Lakers, Miami a Phoenixu.

Také James je z nové posily nadšený. O'Neal by měl smazat poslední nedostatek ve hře Cavaliers, kteří především kvůli problémům pod košem nepostoupili přes Orlando do letošního finále. S dominantním pivotem by tak James mohl na titul dosáhnout.

"Shaq je neskutečný hráč a navíc čtyřnásobný šampion NBA. Mám k němu a k jeho hře hodně respektu. Bude pro mě opravdovou poctou, že s ním budu moci hrát v jednom týmu. Těším se na další sezonu," prohlásil čtyřiadvacetiletý James.

Podle odborníků by mohl O'Neal vytvořit s Jamesem stejně úderné duo, jakým byli Michael Jordan se Scottiem Pippenem, Magic Johnson a Kareem Abdul-Jabbar nebo právě O'Neal s Kobem Bryantem, s kterým v letech 2000-2002 získali tři mistrovské tituly za sebou.

Reklama