Hlavní obsah

Krempaská: Postup nám zařídila skvělá parta

PRAHA

Velké nervy a pak ohromná euforie. Trenérka Táňa Krempaská zažila v italském Coneglianu při víkendovém postupu českých volejbalistek na mistrovství světa možná nejhezčí chvíle v kariéře.

Článek

V přípravě Češky pětkrát za sebou prohrály s Německem, k optimismu svádělo máloco. O to větší byla radost po klíčovém zápase s Běloruskem. Šampaňské v české šatně bouchalo zaslouženě. „Holkám jsem zdůrazňovala, že partu, kterou mají mimo hřiště, musí ukázat i při zápase. A ony to pak dokonale naplnily,“ těšil Krempaskou postup mezi nejlepší družstva světa.

Role kapitánky se ujala Kateřina Bucková, skvěle odehrála kvalifikaci Tereza Matuszková. „Kdyby se vyhlašoval All star team turnaje, tak tam určitě patřila,“ řekla trenérka. I nahrávačky měly v krizových momentech úkol hledat hráčku italského Futura Volley. „Ten poslední míč proti Běloruskám šla Tereza proti trojbloku, ale zvládla to výborně,“ chválila Krempaská, které vyšla sázka na riskantní servis, jehož statistiky ovládly právě Češky.

Hned po návratu z kvalifikace dostal národní tým třítýdenní volno. „Ale jen první týden mají holky pohodu, pak už musí plnit individuální plány,“ upozorňuje Krempaská. V září totiž její partu čeká mistrovství Evropy v Polsku. „Hned, jak jsme se vrátili z Itálie, už jsem o šampionátu trochu začala přemýšlet,“ připustila. Jeden velký cíl pro tento rok, postup na MS, už splnila. Za pár týdnů by ráda naplnila i další předsevzetí.

„Chtěli bychom být na Evropě do šestého místa,“ troufá si Krempaská.

Ale poslední víkend ji utvrdil v tom, že by to nemuselo být jen přání. „S Itálií, která je špičkovým světovým týmem, jsme sice prohráli 0:3, ale dva sety to byl naprosto vyrovnaný volejbal, že i Italové na to překvapeně zírali...“

Reklama