Hlavní obsah

Volejbalisté porazili v přípravě na kvalifikaci MS Austrálii 3:1

NYMBRUK

Čeští volejbaloví reprezentanti porazili v přípravě na rozhodující boje v kvalifikaci mistrovství světa celek Austrálie 3:1. V Nymburku se dnes hrálo za zavřenými dveřmi, další dva zápasy uvidí v úterý a ve středu fanoušci ve Svitavách.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ondřej Hudeček z reprezentace Česka (vlevo) a hráči Belgie Gertjan Claes a Jo Van Decraen.Ilustrační foto.

Článek

Duel s pravidelným účastníkem světových šampionátů nabídl pozoruhodný vývoj skóre. Po vcelku vyrovnané první sadě následovaly tři sety s jednoznačným výsledkem - dva pro domácí tým, jeden pro Australany.

"Sice jsme excelentně útočili, ale když nám útok přestal v třetím setu jít, neměli jsme to čím nahradit. Prostě to, co nám šlo (na předchozím kvalifikačním turnaji) v Liberci, teď vázlo," řekl ČTK asistent trenéra Jan Svoboda.

Závěrečná část kvalifikace MS 2010 čeká reprezentanty od 14. do 16. srpna ve Varně, kde se utkají s Nizozemskem, Portugalskem a domácím Bulharskem. Ze čtyřčlenné skupiny postoupí na šampionát do Itálie dvě mužstva.

Na rozdíl od květnového turnaje druhého kvalifikačního kola v Liberci jsou nyní v týmu kouče Zdeňka Haníka také dva nejlepší čeští volejbalisté posledních let Martin Lébl a Peter Pláteník. Oba nastoupili i dnes v Nymburku.

Přípravné utkání volejbalistů v Nymburku:
Česko - Austrálie 3:1 (21, 14, -16, 15)
Sestava ČR: Ticháček, Pláteník, Holubec, Štokr, Popelka, Lébl, libero Kryštof - Hudeček. Hráno bez diváků.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.