Hlavní obsah

Brněnské basketbalistky posílí Škerovičová a Grimová

BRNO

Dvě nové posily Černohorku Jelenu Škerovičovou a Australanku Hollie Grimovou získalo vedení basketbalistek Frisco Sika Brno. Klub naopak rozvázal smlouvu s Němkou Lindou Fröhlichovou, která své působení v Brně předčasně ukončila.

Článek

"Potřebovali jsme získat náhradu za dlouhodobě zraněnou Slovenku Zuzanu Žirkovou. Tu by měla zastoupit osmadvacetiletá Škerovičová, která podávala velmi dobré výkony v posledních pěti sezonách v Evropské lize ve Wisle Krakov," řekl dnes ČTK generální manažer brněnského klubu Jiří Hamza.

Po Australance Grimové, mistryni světa z roku 2006, toužilo Brno už delší dobu. "Nyní po rozpadu CSKA Moskva se nám ji podařilo konečně získat. Oba přestupy jsme zrealizovali i za velmi dobrých ekonomických podmínek. Určitě nám obě tyto hráčky hodně pomohou," uvedl Hamza.

Škerovičová určitě nastoupí v sobotním ligovém utkání proti Karlovým Varům, Podle Hamzy se na 99 procent brněnskému klubu podaří také vyřídit všechny náležitosti k přestupu Grimové.

Pětadvacetiletá Grimová měří 190 cm a může hrát na křídle i pod košem. V Evropě zatím působila pouze v předloňské sezoně v italském týmu Italmoka Pozzuoli, v evropských pohárech dosud nestartovala.

Naopak už v sobotu odletí domů Němka Fröhlichová. "Herně nesplnila to, co jsme od ní očekávali," dodal Hamza.

Reklama

Související témata: