Hlavní obsah

Basketbalisté Lakers měli v NBA snadnou práci s New Orleans

USA

Kobe Bryant nemusel předvést další čtyřicetibodové představení, aby si úřadující šampióni basketbalové NBA Los Angeles Lakers připsali další výhru.

Foto: Francis Specker, ČTK/AP

Kobe Bryant nemusel předvést další čtyřicetibodové představení, aby si úřadující šampioni basketbalové NBA Los Angeles Lakers připsali další výhru.

Článek

V neděli porazili New Orleans Hornets 104:88, přičemž Bryant zaznamenal 28 bodů. Obhájci trofeje vyhráli popáté za sebou, i když už podruhé nemohli využít zraněné Andrewa Bynuma a Paua Gasola.

"Měli jsme to mnohem jednodušší, než jsem čekal," uvedl po utkání trenér Lakers Phil Jackson. "Jsme lepší tým, než jsme tady předvedli a brzy se to ukáže," řekl hráč poražených Hornets Devin Brown.

Phoenix vyrovnal nejlepší start do sezóny v historii klubu. Po výhře nad Washingtonem 102:90 má na kontě šest vítězství a jen jednu porážku. "I přes skvělý úvod sezony musíme zůstat pokorní a snažit se pořád zlepšovat," řekl mistr přihrávek Steve Nash. Proti Washingtonu zaznamenal 17 asistencí a přidal 11 bodů.

Především díky pevné obraně vyhrál Detroit doma nad Philadelphií 88:81. Pistons nepovolili soupeři v posledních šesti minutách ani jeden koš z pole a ve skvělém světle se předvedl hlavně Ben Wallace, který měl 16 doskoků, tři zblokované střely a tři získané míče. Nejlepším střelcem Detroitu se stal Ben Gordon s 23 body.

"Věděl jsem, že Ben (Wallace) bude velkým přínosem, ale neuměl jsem si představit, jak moc velkým. Teď je příkladem pro ostatní, protože hraje jako starý dobrý Ben," řekl kouč Pistons John Kuester.

Basketbalová NBA:
Detroit - Philadelphia 88:81, Washington - Phoenix 90:102, Oklahoma City - Orlando 102:74, Portland - Minnesota 116:93, Sacramento - Golden State 120:107, L.A. Lakers - New Orleans 104:88.

Reklama