Hlavní obsah

Jacksonová se po vraždě majitele Spartaku do Ruska nevrátí

CANBERRA

Basketbalový klub Spartak Moskva přišel kvůli nedávné vraždě majitele Šabtaje Kalmanoviče o svou největší hvězdu. Mistryně světa Lauren Jacksonová se v reakci na atentát rozhodla vypovědět dvouletou smlouvu a bude hrát ligu v rodné Austrálii za tým Canberra Capitals.

Článek

S týmem, který v minulosti dovedla ke čtyřem titulům, uzavřela sedmadvacetiletá pivotka smlouvu na maximálně 13 zápasů, jež jí vynese 185 000 dolarů (3,2 miliónu korun).

Jacksonová se momentálně v Canbeře zotavuje po únavové zlomenině bedra. Poprvé by se měla představit v dresu Capitals 5. prosince. "Je to pro nás úžasná novina. Už teď máme v lize několik olympioniček a s Lauren zájem o soutěži ještě výrazně vzroste," uvedl výkonný ředitel australské basketbalové federace Larry Sengstock.

Jacksonová, která bude příští rok na mistrovství světa v Česku obhajovat s australským výběrem titul, posilovala Spartak po skončení zámořské WNBA od roku 2007. S moskevským celkem slavila úspěchy v ruské soutěži i Evropské lize. Ve WNBA, kde hraje za Seattle, byla dvakrát vyhlášena nejužitečnější hráčkou.

Dvaašedesátiletý Kalmanovič byl zastřelen 2. listopadu, kdy na jeho mercedes vystřelili neznámí útočníci. Vůz byl zasažen asi dvacetkrát

Reklama