Hlavní obsah

Českobudějovičtí volejbalisté podlehli v Lize mistrů Dynamu

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Českobudějovičtí volejbalisté vstoupili do Ligy mistrů domácí prohrou 1:3 s Dynamem Moskva. Svěřenci trenéra Petra Broma dnes ruskému favoritovi podlehli po setech 36:34, 14:25, 9:25 a 23:25.

Foto: David Veis, ČTK

Roman Jakovlev z Dynama Moskva (uprostřed) smečuje proti Radku Motysovi (vlevo) a Martinu Procházkovi z Českých Budějovic.

Článek

V domácí extralize se zatím Jihostroj trápí, po 13 zápasech mu v tabulce patří až sedmé místo. Asi nikdo proto neočekával, že by se prosadil zrovna na vrcholné mezinárodní scéně proti Dynamu, které má v kádru deset volejbalistů s reprezentačními zkušenostmi.

Převaha soupeře se potvrdila, Dynamo ale začalo diktovat hru až po strhující bitvě v prvním setu. K jeho zisku mířili dlouho neohroženě domácí, ale v koncovce nadějný náskok ztratili. Nakonec však Jihočeši přetahovanou o první sadu přece jen rozhodli proměněním osmého setbolu. Soupeř nevyužil žádnou ze tří možností.

Moskevský tým se pak ale za ztracený set pomstil i s úroky a Jihostroj v dalších dvou deklasoval. Zatímco úvodní dějství trvalo 38 minut, za stejnou dobu stihli hosté díky drtivému útoku výsledek otočit. "Trápila nás přihrávka, pak jsme museli jít do kůlů a to proti ruským obrům prostě nejde," komentoval prostřední část zápasu blokař Radek Mach.

Čtvrtý set už byl opět vyrovnanější, ale favorit obrat nepřipustil. "Byli jsme realisti a taktika byla boj o každý míč. Vyjma druhého a třetího setu, kdy se nám nedařila přihrávka, jsme se snažili bojovat a myslím, že se nám to povedlo," řekl České televizi domácí kouč Petr Brom. "Druhý a třetí set mě moc mrzí. To nás trápí; zhorší se přihrávka, padne projev a výkon týmu. Spadnou nám výkony individualit. Proti tak silnému soupeři musí všech sedm lidí podat maximální výkon. To nás trápí i v extralize," prohlásil Brom.

S moskevským Dynamem se Českobudějovičtí střetli v základní skupině Ligy mistrů i před rokem. Tehdy prohráli v Rusku 0:3 a doma stejně jako tentokrát 1:3.

Dalšími soupeři Jihostroje v boji o dvě postupová místa ze skupiny A jsou Olympiakos Pireus a obhájci letošního titulu z Trentina. V druhém kole se českobudějovické mužstvo představí příští čtvrtek v Itálii.

Volejbalová Liga mistrů, 1. kolo skupiny A:
Jihostroj České Budějovice - Dynamo Moskva 1:3 (34, -14, -9, -23)
Rozhodčí: Kozlovskij (Ukr.), Dikmentepe (Tur.). Čas: 99 min. Diváci: 1300.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.